Поповић: Србија и Црна Гора су братске државе; Братић: Братске и сестринске

МОГУЋЕ ФОРМИРАЊЕ ФОНДА ЗА МЛАДЕ ИНОВАТОРЕ И ПРЕДУЗЕТНИКЕ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ

* Ненад ПОПОВИЋ: «Ово је период велике обнове државних веза две пријатељске и братске земље… Хвала Вам на напорима које улаже у то да се у лектире у Црној Гори поново уврсте српски песници и писци који су претходних година уклоњени из наставног програма

* Весна БРАТИЋ: Црна Гора баштини традицију наслеђену од предака, а у тој традицији увек је постојала љубав према Србији. Влада Црне Горе је спремна за развој најбољих билатералних односа са Србијом

__________________________________________________

       МИНИСТАР за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са министарком просвете, науке, културе и спорта Црне Горе, Весном Братић, и том приликом истакао да су Србија и Црна Гора братске државе.

       „Ово је период велике обнове државних веза две пријатељске и братске земље. То је велика победа свих оних које воде љубав и слога, а пораз оних који су мислили да силом могу да одвоје наше народе и прекину односе наше две земље“, рекао је Поповић.

       Он је истакао да је Влада Републике Србије спремна да подржи све заједничке иницијативе са Владом Црне Горе и да је природно да две земље сарађују најближе у региону.

       Поповић је изразио захвалност министарки Братић на напорима које улаже у то да се у лектире у Црној Гори поново уврсте српски песници и писци који су претходних година уклоњени из наставног програма.

       „Хвала вам за све што чините да се српски народ и Српска православна црква у Црној Гори осећају заштићено и поштовано. То је политика која доприноси развоју просперитетних односа између наше две земље“, рекао је Поповић.

       Министарка Братић истакла је да између Србије и Црне Горе влада братска и сестринска љубав. Она је навела да Црна Гора баштини традицију наслеђену од својих предака, а да је у тој традицији увек постојала љубав према Србији. Министарка Братић је истакла да је Влада Црне Горе спремна за развој најбољих билатералних односа са Србијом и том приликом позвала министра Поповића да посети Црну Гору.

       Поповић и Братић разговарали су о могућности формирања заједничког фонда за подстицање иновација за младе иноваторе и предузетнике из Србије и Црне Горе, као и о могућности да се стручњаци из Црне Горе у већој мери укључе у развој пројеката у области иновација и високих технологија који се реализују у Републици Србији.  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари