Премијер Луксембурга дочекао Ану Брнабић и њену партнерку Милицу Ђурђић

ПРЕМИЈЕР ГЗАВИЈЕ БЕТЕЛ БИО У ПРАТЊИ СВОГ ПАРТНЕРА ГОТЈЕ ДЕСТЕНЕЈА

         ПРЕМИЈЕР Луксембурга Гзавије Бетел угостио је српску премијерку Ану Брнабић и њену партнерку докторку Милицу Ђурђић.

        Брнабић, која је се налази у дводневној посети Луксембургу, ретвитовала је неколико фотографија које је луксембуршки премијер објавио на Твитеру, насталих током њиховог сусрета и обиласка града, а на којима се виде и њихови партнери.

        "Сутра ћу званично примити српску премијерку, а вечерас Готје Дестенеј и ја радо поздрављамо наше пријатеље Ану Брнабић и Милицу и заједно обилазимо град Луксембург", написао је Бетел на налогу на Твитеру.

        Премијерка је ретвитовала поруку и додала да је Луксембург један од најлепших градова и да се захваљује Бетелу на позиву да га посети.

        "После његове посете Србији у мају, узбуђена сам што могу да радим на јачању веза између Србије и Луксембурга", написала је премијерка Србије.

        Брнабић борави од данас у дводневној посети Луксембургу, током које ће се састати с највишим званичницима те земље и учествовати на Економском форуму Србија-Луксембург.

        Брнабићева борави у Луксембургу на позив Бетела, који ће српској премијерки уприличити свечани дочек са војним почастима на Тргу Клерфонтен у Луксембургу.

        Теме разговора двоје премијера биће билатерални односи, као и европске интеграције и однос између Европске уније и Западног Балкана.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари