Руски хуманитарни конвој „отвара” Јариње

Хуманитарна помоћ из Москве у Косовску Митровицу стиже у уторак до подне

  • Инсистирањем на прелазу (Јариње) чији статус је – бар засад, још у складу са резолуцијом 1244 – руски возачи су исказали поштовање и према позицији своје земље која одбија да призна НАТО-државу проглашену у Приштини

          КОНВОЈ `камаза` са руском хуманитарном помоћи косметским Србима у северну Косовску Митровицу треба да стигне 13. децембра до подне.

          Колона тешких камиона – на којима пише да превозе хуманитарну помоћ Русије косметским Србима – треба да у Србију уђе код Ватина, а одатле да преко Зајечара и Караљева да стигне до Старе Србије.

          Када им је све било објашњено, руски возачи су сами инсистирали да уђу на КиМ преко територије под српском контролом. Зато су одбили прелаз Мердаре и били одлучни да се – специјално за њих и терет који превозе – отвори Јариње. Па макар накратко.

          Руски возачи су се на овај начин показали дораслим политичким и дипломатским правилима. Можда и не схватајући то до краја, инсистирањем на Јарињу избегли су да прелазом код Мердара `признају` Тачијеву `државу`.

          У инсистирању на прелазу (Јарињу) чији статус је – бар засад – још у складу са резолуцијом 1244 – исказали су поштовање и према позицији своје земље која одбија да призна НАТО-државу проглашену у Приштини.

          Церемонији предаје хуманитарне помоћи присуствоваће амбасадор Русије у Србији Александар Конузин.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари