Са Дверима би Србија прогледала

Изборну листу Двери подржали Коста Чавошки, Мила Алечковић-Николић, Александар Липковски и Љубомир Протић

Коста Чавошки

* Странци су и даље главни на политичкој сцени Србије, још смо у зачараном кругу окупације и националне издаје – упозорио је Коста Чавошки. Па наставио: Да бисмо из тог круга изашли, треба гласати за Двери. Има симболике у томе што се избори држе 2012. – на 100-годишњицу ослобађања Косова и Метохије. Ако ови садашњи остану на власти – признаће квазидржаву Косово и одрећи се сјајне победе наших предака. Предаће судбину наше државе у руке наших непријатеља

          ИЗБОРНУ листу Двери – иступивши у Београду на конференцији за медије - подржали су академик Коста Чавошки проф. др Љубомир Протић, проф. др Мила Алечковић Николић и проф. др Александар Липковски. Њихов заједнички мото био је: гласајући за Двери, гласаћете за Србију и њену будућност.

          Новинарима се прово обратио Бранимир Нешић, прочитавши стихове Добрице Ерића: Да не растргну звери/ и Србију и нас/ Бог нам отвори Двери/и рече: Ту вам је спас.

          Одмах потом је прочитао и саопштење које следи:

„На десетине познатих академика, професора универзитета, писаца и песника, спортских делатника и уметника дају подршку Дверима и нашој политици. Грађани траже нове људе који ће од политике направити поштен посао који политичари обављају у општем, а не у свом интересу. Зато су на изборној листи Двери људи који живе као и већина грађана за чију се подршку боре, који нису искусни у политичком мешетарењу, али могу да понуде оно што већина грађана Србије прижељкује: нове и поштене људе на српској политичкој сцени.

          Дакле, бројни интелектуалци, спортисти, уметници последњих годину дана пружили су своју подршку Дверима. Они ће то и даље чинити у нашој предизборној кампањи, подржавајући својим личним и професионалним ауторитетом идеје и програм Двери.

         Међу њима су: академик Коста Чавошки, проф. др Смиља Аврамов, проф. др Јасмина Вујић, др Зорица Кубуровић, Добрица Ерић, Милутин Шошкић, проф. др Љубомир Протић, проф. др Мила Алечковић Николић, проф. др Мило Ломпар, проф. др Александар Липковски, првак опере Народног позоришта Миодраг Јовановић, Антоније Ђурић, покојни Предраг Драгић Кијук...

         Искреност њихове подршке огледа се у томе да од нас не траже да, зарад политичке подршке, буду на нашој листи. Двери не воде такву политику, и око себе не окупљају људе који су део таквог начина вођења политике.

         По њиховом и нашем мишљењу, време је за смену генерација на политичкој сцени Србије. Са ње морају сићи „рециклирани“ политичари који више немају ни шта да понуде ни шта да кажу. На старијима је да подрже нову генерацију коју представљају Двери, да политичке идеје и решења које Двери заступају препоруче грађанима.»

         Апелујем на оне који се још колебају да ли да изађу на изборе, рекао је Александар Липковски, да обавезно изађу и да гласају за окупљање око националне идеје, да гласају за нове младе људе из Двери, да гласају за будућност и Србију.

         У Србији данас постоји `хоризонтала смрти`, оценила је Мила Алечковић-Николић, а са Дверима бисмо имали шансу да повратимо моралну и духовну вертикалу и да будемо др+тво врлина. Кад би Двери преузеле само министарство просвете, нагласила је, Србија би сигурно прогледала.

         Власт поново покушава да обмане Србију – упозорио је Љубомир Протић. За пример је навео обећања владајуће коалиције да ће из Италије довести хиљаде нових инвеститора, а та земља – нагласио је – сама посрће под ударима економске кризе. Он је додао да је нови државни минус од 5-6 милијарди евра – најбољи доказа за кога 6. маја не треба гласати, а укупно деловање Двери – аргумент за кога гласати.

         Странци су и даље главни на политичкој сцени Србије, још смо у зачараном кругу окупације и националне издаје – упозорио је Коста Чавошки. Па наставио: «Да бисмо из тог круга изашли, треба гласати за Двери. Има симболике у томе што се избори држе 2012. – на 100-годишњицу ослобађања Косова и Метохије. Ако ови садашњи остану на власти – признаће квазидржаву Косово и одрећи се сјајне победе наших предака. Предаће судбину наше државе у руке наших непријатеља».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари