Шешељевих 3286 дана хашке тамнице

БЕОГРАДСКА АРЕНА 25. ФЕБРУАР У 13 САТИ - МИТИНГ

СРПСКОГ И РУСКОГ КОМИТЕТА ЗА ОДБРАНУ ЛИДЕРА СРС

Немања Шаровић

  • Током девет година хашког притвора, практично нема основног људског и процесног права које Војиславу Шешељу није прекршено или које му није ускраћивано. Једино што до сада нису успели у Хашком трибуналу јесте да га убију, а велики број грађана Србије, као што знате, убеђен је да су то покушали у неколико наврата, рекао је на конференцији за медије Немања Шаровић  
  • Руски говорници на митингу: Јелена Гускова, Бабурин, Александар Мезјајев и Ања Филимонова
  • Минимални циљ СРС је да освоји 84 посланичка мандата на наредним изборима. То је једина гаранција опстанку Србије у постојећим границама. Уколико радикали не буду имали 84 мандата, нагласио је Шаровић, то значи да ће ДС и СНС удруженим снагама моћи да мењају Устав Републике Србије онако како то њима буде одговарало, што у преводу значи - онако како им њихови ментори са Запада буду наредили

          ПОВОДОМ девете годишњице од одласка председника странке, проф. др Војислава Шешеља у Хашки трибунал, Српска радикална странка организује велики митинг који ће се одржати у суботу, 25. фебруара, у Београдској арени, с почетком у 13 часова.

          Биће то – рекао је на конференцији за медије Немања Шаровић -  заједнички скуп руског и српског комитета за одбрану Војислава Шешеља, а циљ је да се пошаље порука којом се осуђује брутално кршење Шешељевих људских и процесних права.

          На митингу ће говорити истакнути руски интелектуалци и чланови руског комитета за одбрану, као и функционери Српске радикалне странке и чланови српског комитета за одбрану Војислава Шешеља. Очекујемо да се обрате Јелена Гускова, Бабурин, Александар Мезјајев, Ања Филимонова. Скуп се одржава под називом „Девет година хашке тамнице“.

          Данас је иначе, указаао је Шаровић, 3286 дан од како се др Војислав Шешељ налази у Хашком трибуналу. Толика дужина трајања притвора, и то искључивом кривицом хашког суда, судског већа, секретаријата и тужилаштва, апсолутно је незапамћена у судској пракси цивилизованих земаља.

          Основни разлог толиког трајања притвора је политичке природе. Подсетићу вас да је оптужница против Војислава Шешеља подигнута на молбу и захтев покојног мафијашког премијера Зорана Ђинђића, који је практично молио Карлу дел Понте, како је то она и признала у својој аутобиографској књизи, да одведе Војислава Шешеља - како би био заустављен, заустављена СРС у освајању власти и у промени те проевропске, прозападне издајничке политике.

          У међувремену, како сведоче и бројне депеше објављене у последњој књизи др Војислава Шешеља `Викиликс ми јавља`, америчке француске и разне друге дипломате водећих земаља Европске уније у више наврата су отворено истицали како се по сваку цену мора учинити све како би био спречен повратак др Шешеља у Србију и освајање власти. Велики напредак у том смислу је било и формирање СНС као идеолошког клона ДС и настављача те погубне проевропске политике.

          Једина алтернатива, упозорио је Шаровић,  даљем понижавању Србије и њених грађана и даљем испуњавању услова чија листа нема краја и овом најбитнијем услову који се сада од нас тражи да бисмо добили ту кандидатуру, а то је одрицање од Косова и Метохије, једина алтернатива на политичкој сцени Србије таквој политици је СРС. Зато је тај велики митинг у Беорадској Арени 25. фебруара прилика је да грађани Србије, али и грађани других српских земаља, српске Црне Горе, Републике Српске и Републике Српске Крајине изразе своју солидарност и подршку борби коју др Војислав Шешељ већ девет година води у Хашком трибуналу. А, то је пре свега борба за истину о српском народиу, о страдањима које смо доживели током деведесетих година.

          Али, уједно, то је прилика да изразе неслагање са том проевропском политиком, односно политиком да Европа нема алтернативу, коју већ 12 година спроводи режим у Београду.

          Током тих девет година притвора, практично нема основног људског и процесног права које Војиславу Шешељу није прекршено или које му није ускраћивано. Једино што до сада нису успели у Хашком трибуналу јесте да га убију, а велики број грађана Србије, као што знате, убеђен је да су то покушали у неколико наврата.

          Нема тога, оценио је Шаровић, што нису радили Шешељу, наметали су му адвокате, ускраћивали су му комуникацију, ускраћивали су му адекватну медицинску негу, забрањивали посете пријатеља, посете правних саветника, посете породице. Нема тога што нису покушали. Међутим, Војислав Шешељ је све то издржао и он за њих представља највећу могућу опасност.

          Зато је 25. фебруар прилика да грађани Србије још једном искажу то што мисле о председнику СРС. Улаз у Арену је слободан. Ми смо сигурни да ће београдска Арена бити испуњена до последњег места и да ћемо показати колика је снага СРС, колико је идеологија национализма дубоко укорењена у српском народу. И колико греше аналитичари који отписују, по ко зна по који пут у претходних 20 година Српску радикалну странку са политичке сцене. Ми смо више пута имали падове, али се никада нисмо одрицали своје идеологије. Због тога смо након сваког пада устајали, били још јачи и освајали све већи број мандата на наредним изборима.

          Минимални циљ СРС је да освоји 84 посланичка мандата на наредним изборима. То је једина гаранција опстанку Србије у постојећим границама. Уколико радикали не буду имали 84 мандата, то значи да ће ДС и СНС удруженим снагама моћи да мењају Устав Републике Србије онако како то њима буде одговарало, што у преводу значи - онако како им њихови ментори са Запада буду наредили.

          Ви сте у протеклом периоду неколико пута могли да чујете и од високих функционера ДС како их постојећи Устав, што се тиче Косова и Метохије, обавезује, докле год је на снази. А, чули сте и Томислава Николића, како ће, чим дође на власт, расписати референдум, на коме ће грађани Србије, наводно, одлучити да ли су за Косово и Метохију, односно, да ли су спремни да се одрекну Косова и Метохије.

          У каквим ће се условима тај евентуални референдум одвијати и колико ће бити фер и демократски, можете само да претпоставите. Дакле, закључио је Шаровић, већ сада је потпуно јасно да је циљ не само СРС, то мора бити основни задатак свих грађана Србије, да наша странка освоји 84 мандата, да спречимо даље распарчавање државе, а онда да кренемо у економско ојачавање и да полако дођемо до те боље будућности коју сви наши грађани жељно очекују. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари