„Велики Владимире Владимировичу Путине, помози нам да се одржимо и да победимо“

Срби са севера Косова послали писмо Путину са молбом да им помогне да реше `инфраструктурне проблеме`

* Присиљени смо да са својом државом Србијом, одакле се снабдевамо свим неопходним за живот, одржавамо везу једино шумским и осталим тешко проходним путевима. На жалост, КФОР блокира и те и такве путеве како би нам додатно отежао живот и отсекао нас од наше државе Србије

* Обнова постојеће и изградња солидне нове инфраструктуре нам је преко потребна да бисмо могли да се одржимо и да победимо

* Сматрајући Вас за најрођенијег и гледајући у Вама брата, дали смо себи право да Вам се обратимо са оваквом молбом. У нашим срцима сте и Ви и Русија. Нека Вас Бог чува, велики Владимире Владимировичу Путине

 

Премијеру Руске Федерације Владимиру Владимировичу Путину

 

          Поштовани господине Председниче,

         Узели смо себи слободу да Вам се као почасном грађанину Косова и Метохије обратимо за помоћ у овим тешким и судбоносним тренуцима за опстанак српског народа у северном делу Косова и Метохије.

          Ми Срби са севера Косова и Метохије више од три месеца смо на барикадама. И дању и ноћу покушавамо да спречимо КФОР и ЕУЛЕКС да на административним прелазима инсталирају царину самопроглашене Републике Косово.

          Присиљени смо да са својом државом Србијом, одакле се снабдевамо свим неопходним за живот, одржавамо везу једино шумским и осталим тешко проходним путевима. На жалост, КФОР блокира и те и такве путеве како би нам додатно отежао живот и отсекао нас од наше државе Србије.

          Обнова постојеће и изградња солидне нове инфраструктуре нам је преко потребна да бисмо могли да се одржимо и да победимо.

          Држава Србија нам у томе помаже у границама својих могућности, али оне – не само због економске кризе – нису велике.

          Знамо да сте нам у више наврата слали донације – било као Председник или Премијер Русије – и на томе смо вам неизмерно захвални.

          Знамо да сте дали новац за обнову српских цркава и манастира, и за изградњу више насеља за интерно расељена лица, да сте нам у више наврата упућивали хуманитарну помоћ.

          Надамо се да ћете нам и у овим судбоносним тренуцима за наш опстанак помоћи да решимо своје инфраструктурне проблеме.

          Сматрајући Вас за најрођенијег и гледајући у Вама брата, дали смо себи право да Вам се обратимо са оваквом молбом.

          Свакодневно се молимо Богу да Ваша Јединствена Русија победи на децембарским парламентарним изборима, а да Ви поново постанете шеф своје државе. То би повећало и наше изгледе да одбранимо Свету Српску Земљу.

          У нашим срцима сте и Ви и Русија.

          Нека Вас Бог чува, велики Владимире Владимировичу Путине.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари