Вучић: Да сутра уведемо санкције Русији – потапшали би нас по леђима и одмах затражили да признамо Косово

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ: ДОГОВОР СА ПРИШТИНОМ О ТАБЛИЦАМА ЈЕ НАША МАЛА ТАКТИЧКА ПОБЕДА

* Александар ВУЧИЋ: Европски парламент усвојио препоруке којима тражи да признамо независно Косово. Народ треба да зна шта траже од нас а много теже од санкција је то што од нас траже - обострано признање

__________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић након састанка са српским чланом и председавајућом Председништва БиХ Жељком Цвијановић и председником Републике Српске Милорадом Додиком изјавио да их је упознао са тренутном ситуацијом на Косову и Метохији.

       Говорећи о усвојеном необавезујућем документу у Европском парламенту, у којем се између осталог препоручује Европској комисији да напредак Србије ка ЕУ услови увођењем санкција Русији и видљивим напретком у реформама.

       - Европски парламент донео је препоруке, а не резолуцију. У њему нису само санкције, већ покушај да се дисциплинује Влада Србије. У тим препорукама ЕП се налази да морамо да признамо независно Косово. Народ треба да зна шта траже од нас а много теже од санкција је то што од нас траже обострано признање - казао је Вучић и додао да све и да сутра Србија уведе санкције Русији - потапшали би их, како каже, по леђима и прекосутра донели резолуцију да Србија треба да призна независност Косова.

       Вучић је рекао да није узнемирен због препорука Европског парламента.

       - Нисам се много узнемирио због њихових препорука, докон поп и јариће крсти - каже Вучић.

       Одговарајући на питање о договору Београда и Приштине о таблицама, Вучић је рекао да је то мала тактичка победа.

       - Преговори трају, КМ таблице важе, то је оно што је важно. Људи могу несметано да возе аутомобиле са овим таблицама, без казни и ичега. То је мала тактичка победа која ће нас водити у још тежу ситуацију и тежим притисцима, али задовољан сам што смо сачували мир и стабилност – казао је Вучић.

       (Спутњик)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари