Вулин: Ако пут у ЕУ води преко Хрватске и њених услова – боље да Србија тамо и не путује

„СРБИЈА И НЕ ТРЕБА ДА БУДЕ ЧЛАНИЦА ЕУ АКО СВОЈИМ ДРЖАЊЕМ ТРЕБА ДА ЛЕЧИ ХРВАТСКЕ КОМПЛЕКСЕ“

* Министар унутрашњих послова Србије: Министар (спољних и европских послова Хрватске Гордан Грлић) Радман није славио Дан победе. Земља коју је модерна Хрватска наследила, звала се НДХ и она је била поражена. Хрватска настала насилном сецесијом и разбијањем Југославије, а признањем Косова 2008. године је покушала да разбије Србију“

_______________________________________________________

       МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да Србија никада не треба да буде чланица ЕУ ако је услов за то да својим "ћутањем и понижавањем лечи хрватске комплексе".

       "Ако пут у ЕУ води преко Хрватске и њених услова, боље да и не путујемо. Славећи Дан победе, положио сам венац првим антифашистичким министрима полиције у земљи у којој је Србија тада била, и то као сила победница. Министар (спољних и европских послова Хрватске Гордан Грлић) Радман није славио Дан победе, земља коју је модерна Хрватска наследила, звала се НДХ и она је била поражена", наводи се у писаној изјави министра Вулина.

       Он је додао и да је Хрватска настала "насилном сецесијом" и разбијањем Југославије, а да је признањем Косова 2008. године "покушала да разбије Србију".

       "Нећу да прећутим колико је бедно и лицемерно када се министар Радман заклиње у принцип непроменљивости граница. Ако је Косово независно зато што је то 'реалност', каква је реалност у Републици Српској? И, још увек чекам одговор зашто је комадање Србије допринос миру, а уједињење Срба допринос немиру на Балкану", рекао је Вулин.

       Хрватски минитар претходно је оценио да Вулин "промовише поражену великосрпску политику" и да неутемељено приговара Хрватској, "која никада није имала аспирације на туђу територију, нити је тражила ревизију граница".

       Вулин је пре тога Хрватску и тзв. Косово назвао "браћом по оружју" и додао да би Грлић Радман волео да може да распореди "окупационе снаге на простору Србије".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари