Српска и руска војна индустрија имаће и заједничку производњу

РАЗГОВОРИ РОГОЗИН-ВУЧИЋ - ПОСЛЕ 12 ГОДИНА РУСКИ „МИГОВИ“ НА АЕРОМИТИНГУ У БАТАЈНИЦИ 2. СЕПТЕМБРА

  • Александар Вучић: Договорена је сарадња на неколико нивоа. За нас је најважнија наша наменска индустрија, шта можемо да понудимо руским партнерима, шта можемо заједнички да произведемо и како заједно можемо да изађемо на нека трећа тржишта
  • Убрзо ће се кренути у реализацију ових планова, а на виши ниво ће се подићи сарадња министарстава одбране Републике Србије и Руске Федерације
  • Господин Рогозин је показао пријатељство и изузетну наклоност према Србији на чему смо веома захвални, рекао је Вучић и изразио наду да ће Србија својом коректношћу, озбиљношћу и одговорношћу умети да узврати

        ПРВИ потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић састао се данас у Москви са замеником премијера Русије задуженим за одбрамбену индустрију Дмитријем Рогозином и том приликом добио уверавања руског колеге да је Руска Федерација спремна да помогне новој српској влади.

        „Република Србија и Руска Федерација требало би да од наредне недеље направе конкретне кораке ка успостављању чвршће сарадње у области одбрамбене индустрије“, изјавио је потпредседник Вучић и додао да се разговарало о томе како да се поспеши српска производња и одбрамбена индустрија, како да се запосли већи број људи и модернизује Војска Србије.

        „Договорена је сарадња на неколико нивоа. За нас је најважнија наша наменска индустрија, шта можемо да понудимо руским партнерима, шта можемо заједнички да произведемо и како заједно можемо да изађемо на нека трећа тржишта“, казао је потпредседник Вучић након састанка. Он је изјавио да ће се убрзо кренути у реализацију ових планова, као и да ће се на виши ниво подићи сарадња Министарстава одбране Републике Србије и Руске Федерације.

        Он је навео да је на састанку у Москви било речи о и другим политичким питањима. „Мислим да смо договорили и неке значајне ствари у вези са другим областима, а посебно у домену привреде“, изјавио је Вучић.

        Министар Вучић је изјавио да током ове године очекује посету министра одбране Руске федерације Анатолија Сердјукова и додао да ће „благодети сарадње две државе осетити сви грађани Србије, а посебно наменска индустрија“.

        Он је изјавио да ће се први пут после 12 година руски „мигови“ појавити на аеромитингу 2. септембра.

        „Пошто смо Рогозин и ја потпредседници влада, разговарали смо о свим важним темама. Господин Рогозин је показао пријатељство и изузетну наклоност према Србији на чему смо веома захвални“, рекао је Вучић и изразио наду да ће Србија својом коректношћу, озбиљношћу и одговорношћу умети да узврати.

        Током посете Русији потпредседник Вучић обићи ће и објекте наменске индустрије и упознати се са развојем Руске Федерације у овој области.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари