Бахтири: Тачи ми је још 2016. поверио шта је у Белој кући договорено о подели Косова*

ТВРДИ ДА КУРТИ И ОНИ КОЈИ СУ НА ЊЕГОВОЈ СТРАНИ НЕЋЕ ПРИХВАТИТИ ТАЈ ПЛАН  

Агим Бахтири

         ГРАДОНАЧЕЛНИК шиптарског дела  Митровице, Агим Бахтири који је прешао у Самоопрдељење Аљбина Куртија, изјавио је да је Хашим Тачи у Вашингтону постигао споразум са Александром Вучићем који укључује и поделу дела севера КиМ.

        Бахтири тврди да му је Тачи 2016. године говорио о подели и преговорима о територији Косова.

        „Разговарао сам са Хашимом Тачијем 2016. године и знам тачно где ће бити граница. Знао сам и зашто је Тачи био против сахране Исе Бољетинца. Тачи ме је 2016. године упознао са изгледом албанске и српске границе“.

        Он тврди да споразум Вучића и Тачија предвиђа да „Север, обухватајући део од горњег дела Чабре, села у општини Зубин Поток, затим Митровица, почевши од села Горње Винарце, Доње Винарце, Гушавац, Видомирић, радијусом главног дела града Митровице, све до албанског гробља у Митровици, затим преко реке Ситнице у делу где су Бољетин, Жажа, Цераја, Кошутово, Влахиња и све то остане део територије Косова“.

        Бахтири је на ТВ Клан Косова рекао да је тај план добро познат Рамушу Харадинају и свим другим шиптарским лидерима иако не желе јавно да кажу о чему се ради.

        „Тачно знам шта ће бити. Његов план подржавају Иса Мустафа и други, који су рекли да ћемо се борити да не дође до поделе границе“.

        „Мислили смо да ЛДК Ибрахима Ругове неће опростити то да се преговара о територијама. А Тачи и остали који желе преговарати о територијама – нећемо прихватити. Одбијамо да потпишемо споразум који је Тачи склопио са председником Србије у Белој кући.

        (извор: https://kossev.info/bahtiri-taci-i-vucic-dogovorili-podelu-znam-tacno-gd...)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари