Гренел објавио да му је један Шиптар запретио да ће му у Албанији бити одсечена глава

БИВШИ ТРАМПОВ СПЕЦИЈАЛНИ ЕМИСАР СРБИМА ЧЕСТИТАО ВИДОВДАН

* Беџет Пацоли и Вљора Читаку му поручили да Косовска битка није српска јер је у њој «балканска војска» ратовала против Турака

_____________________________________________________

       БИВШИ специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел објавио је на Инстаграму да је добио претње смрћу, уколико дође у Албанију.

       "Ако дођеш у Албанију, одсећи ћемо ти главу. Чекамо те, не заборављамо, запамти то", наведено је у поруци која је послата са налога под именом `Беким Џика`, а коју је Гренел поделио на свом профилу на Инстаграму.

       Уз фотографију претеће поруке, Гренел је написао да такво понашање није одраз албанског народа, али је поручио да би особа која је одговорна за поруку требало да буде пријављена локалној полицији.

       Гренел није навео због чега је добио претеће поруке.

       Он је у понедељак српском народу честитао Видовдан, један од највећих српских празника, а на то је реаговала бивша амбасадорка тзв. Косова у Вашингтону Вљора Читаку.

       Као одговор на Гренелову објаву написала је на Твитеру да Косовска битка тешко да је била српска битка, већ да се у њој, како Читаку тврди, "балканска" војска борила против Османлија.

       Огласио се и бивши косовски министар спољних послова Беџет Пацоли, који је Гренелу поручио да "није добро информисан" и исто тврдио да то није била српска битка.

       «То је била битка Балканског савеза против Османлија на Косову. Историјске чињенице", написао је Пацоли.

       Гренел је након тога оценио да се Читаку сувише лако нађе увређеном и позвао је да је боље да "пружи руку", јер људи желе посао и решења.

       «Мора да је исцрпљујуће када у свему проналазите разлог за бес. Људи желе посао и решења - пружите руку", навео је Гренел на Твитеру.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари