Хоти: Питање формирања Заједнице српских општина затворена је тема

 ИЗЈАВИО ДА НЕ ЗНА ДА ЛИ ЋЕ 28. СЕПТЕМБРА ДОЋИ ДО НАЈАВЉЕНОГ „САСТАНКА ДЕЛЕГАЦИЈА

       ПРЕМИЈЕР самопроглашеног шиптарског Косова* Авдулах Хоти изјавио је у Приштини да је питање формирања Заједнице општина са српском већином "затворена тема" о којој се неће преговарати.

       Он је на конференцији за новинаре рекао да не зна да ли ће 28. септембра у Бриселу доћи до састанка делегација Приштине и Београда, те додао да ће о томе бити одлучено наредних дана.

       „Оно што знам јесте да дијалог са Србијом мора бити унапређен", рекао је Хоти, наглашавајући да је "Косово* учинило много тиме што је прихватило да се настави дијалог за мир са Србијом".

       Из Канцеларије ЕУ у Приштини Срни је речено да је неизвесно да ли ће бити одржан најављени састанак делегација Приштине и Београда јер је "Београд заузео позицију да је питање формирања заједнице српских општина прва тема у наставку дијалога", док Приштина не одустаје од става да је "довољно направљен компромис тиме што је прихваћен дијалог без претходно испуњеног захтева да се преговори настављају с циљем постизања споразума о међусобном признавању".

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари