Хоти: Са Србијом неће бити ни промене граница ни размене територија

НОВИ ШИПТАРСКИ ПРЕМИЈЕР У ПРИШТИНИ: САРАЂИВАЋЕМО СА АМЕРИКОМ И ЕВРОПСКОМ УНИЈОМ

* Антон Ћуни изабран за министра одбране, а за министра спољних послова и дијаспоре Мељиза Харадинај Стубла

* Српска листа има два министра: Горана Ракића (који је и заменик премијера) и Далибора Јевтића

_____________________________________________________________________

        НОВИ шиптарски премијер у Приштини Авдулах Хоти – који је наследио Рамуша Харадинаја и Аљбина Куртија - рекао је да ће „на основу Устава Косова* преузети одговорности за унапређење процеса дијалога са Србијом".

        Нагласио је да ће „у том процесу“ сарађивати са Европском унијом и Сједињеним Америчким Државама, и да „неће дозволити било какву промену граница или размену територија".

        „Ми ћемо преузети одговорност за унапређење процеса дијалога са ЕУ и САД, не дозвољавајући промене граница и размену територија", рекао је Хоти.

        Он је најавио да ће радити на сарадњи с косовском опозицијом, посебно у вези с дијалогом са Србијом.

Авдулах Хоти

        Хоти је представио састав нове Владе у којој су четири заменика премијера. Бесник Тахити је први заменик премијера из редова Алијансе за будућност Косова (АБК), а остала три су Дритон Сељаманај из ДСК, Аљбуљена Баља из Социјалдемократске иницијативе Косова (СДИ) и Горан Ракић са Српске листе који је и министар локалне самоуправе.

        Министри у новој влади из ДСК су Хикмете Бајрами министарка финансија и трансфера, Вљора Думоши министарка културе, омладине и спорта и Агим Вељиу министар унутрашњих послова и јавне управе.

        Антон Ћуни је министар одбране, Арбан Абраши министар за инфраструктуру и заштиту животне средине, Арменд Земај министар здравља, и Бесиан Мустафа министар пољопривреде.

        АБК је, поред првог заменика премијера, добила и Министарство спољних послова и дијаспоре (Мељиза Харадинај Стубла), Министарство правде (Сељим Сељими), Министарство економије (Бљерим Кучи) и образовања, науке и технологије (Рам Љика).

        Социјалдемократска иницијатива, поред једног заменика премијера, има и два министарства: рада и социјалног старања (Скендер Речица) и индустрије и трговине (Весељ Краснићи).

        Поред Ракића, министар са Српске листе је и Далибор Јевтић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари