Курти Абазовићa назива премијером задуженим за Црну Гору и тврди да у њој јачају просрпске четничке снаге

НАГЛАСИО ДА ИМА ДОБРЕ ОДНОСЕ СА АЛБАНЦИМА КОЈИ СУ НА ВЛАСТИ У ТИРАНИ, СКОПЉУ И ПОДГОРИЦИ

* Открио да Дритану Абазовићу замера што не говори истину о Београду и што је направио уступке СПЦ

________________________________________________________

         ПРЕМИЈЕР тзв. Косова Аљбин Курти каже да има добре службене и пријатељске односе са Албанцима на власти у Тирани, Скопљу и Подгорици, али да председнику црногорске владе у техничком мандату Дритану Абазовићу замера уступке које је учинио према и Српској православној цркви и то што, како је казао, Албаницима не говори истину о Београду.

         - Проблем који имам са премијером задуженим за Црну Гору је то што он не говори истину Албанцима о Београду и што је учинио уступке Српској православној цркви у Црној Гори - рекао је Курти за албанску Кљан тв.

         Курти је то рекао одговарајући на питање какви су његови односи са албанским премијером Еди Рамом, потпредседиком владе Северне Македоније Артаном Грубијем и Абазовићем.

         На инсистирање да каже да ли су ти односи званични или пријатељски, Курти је гостујући у емисији "Опинион" одговорио и "и једни и други"

         - Да, да. Чак и са Грубијем, и са Дританом. Али због прилика у Црној Гори, где су оснажене просрпске четничке снаге, жалим што још нисмо успели да одржимо, рецимо, заједнички састанак влада као што смо то урадили са Републиком Северном Македонијом и Републиком Албанијом - рекао је Курти.

          (Танјуг)


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари