Курти „узајамно признање“ маскира „европском перспективом З. Балкана“

СА ЛАЈЧАКОМ У ПРИШТИНИ БОРАВИЛЕ „ГОРИЛЕ“ ШОЛЦА И МАКРОНА - ПЛЕТНЕР И БОН

Лајчак са Јенсом Плетнером

и Емануелом Боном

* ФАКТИ: Ево, и овај Шиптар маше „европском перспективом“ а трио за бацање Србије на колена (Лајчак, Плетнер, Бон) – нема ништа против. Још им се не јавља да је „европска перспектива“ на пола корака да постане – псовка и увреда

________________________________________________________

       ПРЕМИЈЕР привремених приштинских институција Аљбин Курти поновио је данас, после разговора у Приштини с изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком и саветницима француског председника и немачког канцелара, да би циљ дијалога с Београдом "требало да буде постизање правно обавезујућег споразума" у чијем би средишту било "узајамно признавање".

       Према његовим речима, Косово је "показало своју вољу и спремност да се ангажује у принципијелном и добро припремљеном дијалогу", саопштила је влада у Приштини.

       Курти је захвалио Лајчаку, као и француском саветнику Емануелу Бону и немачком Јенсу Плетнеру за њихову посвећеност пуној нормализацији односа Београда и Приштине.

       Курти је с њима разговарао и о неопходности да се појачају напори свих учесника како би се учинила реалном европска перспектива за Западни Балкан.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари