Почела нова ера великог шампиона Јевгенија Пљушћенка

Тријумф Руса на Европском првенству у уметничком клизању на леду у Шефилду

* Татјана ТАРАСОВА: Јевгенијев наступ и повратак на врх европског уметничког клизања – то је велики догађај за светски спорт. Тако се могу вратити само највећи спортисти. Уверена сам да ће Пљушћенко повести за собом и руско и светско уметничко клизање

         ШАМПИОНАТ  Европе у уметничком клизању на леду у Шефилду устоличио је новог-старог краља – Руса Јевгенија Пљушћенка. Славни ученик славног тренера Алексеја Мишина поново је `број 1` упркос хроничној повреди колена и боловима у леђима.

         Тријумф Руса и самог Мишина комплетирао је његов други ученик Артур Гачински који је освојио сребрну медаљу.

         Главни догађај – не само у Шефилду, него и за светско клизање у целини – свакако је Пљушћенков тријумфални повратак са клизањем на највишем нивоу. На његовом некадашњем нивоу, из најбољих дана. Толико убедљив да је Татјана Тарасова, један од највећих светских тренера, усхићено изјавила:

         «Јевгенијев наступ и повратак на врх европског уметничког клизања – то је велики догађај за светски спорт. Тако се могу вратити само највећи спортисти. Уверена сам да ће Пљушћенко повести за собом и руско и светско уметничко клизање!»

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари