Божовић: Звезда зна да игра само на победу

ПРИТИСАК ЈЕСТЕ ВЕЛИКИ, АЛИ МИ СМО ЕКИПА КОЈА НАПАДА И ЗАТО НЕЋЕМО ДА КАЛКУЛИШЕМО

Миодраг Божовић

        Миодраг Божовић, тренер Црвене звезде, тврди да Црвена звезда неће калкулисати, те да ће играти искључиво на победу у 154. дербију.

        Утакмица 31. кола Суперлиге између Црвене звезде и Партизана, 154. вечити дерби који би могао да одлучи шампионску трку, игра се сутра од 17.30 на стадиону Рајко Митић.

        „Дерби је најважнија утакмица у српском фудбалу и овог пута у њој може да се одлучи ко ће бити шампион. Притисак јесте велики, али ми смо екипа која напада и зато нећемо да калкулишемо и играмо на реми. Надам се да ћемо победити и због тога што смо у прошлом дербију остали дужни нашим навијачима, јер нисмо приказали добру игру. Ми не умемо да се бранимо чак и да хоћемо, а колико ћемо моћи да нападамо то зависи и од противника“, рекао је Миодраг Божовић.

        Он је истакао да фаворита сутра нема.

        „Дерби је лепши због амбијента него због игре, али то је наша реалност. Бољу утакмицу од ове немамо. Не треба га поредити за мечевима у Италији или Енглеској. Ово је утакмица тренутне инспирације и нема фаворита“.

        Изјаву колеге Марка Николића „да ће Партизан ићи на победу“ доживљава као логичну.

        „Било би чудно да је рекао нешто друго. Сви виде своју шансу. Партизан нам је често давао голове у последњим тренуцима, али сада ћемо покушати да сачувамо мрежу“.

        Миодраг Божовић се не обазире много на чињеницу да би у случају победе постао, бар када су у питању проценти, најуспешнији тренер Црвене звезде у последњих 20 година. Он би на листи престигао тренутно првопласираног Италијана Валтера Зенгу.

        „Уколико не освојимо титулу то уопште неће да бити важно, али ако је освојимо онда хоће“, рекао је Божовић.

        Црногорски тренер се нада пуним трибинама, а због најаве лошег времена не брине, јер сматра да ће у том случају игра да буде бржа.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари