Чепурин: Навијамо да Србија игра на СП 2018

АМБАСАДОР РУСИЈЕ У СРБИЈИ О ПРИЈАТЕЉСКОМ СУСРЕТУ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ

И СПАРТАКА ИЗ МОСКВЕ

        Црвено-бели од 18.00 играју пријатељски меч против Спартака из Москве на стадиону „Рајко Митић“.

        „Спартак има име које звучи поносно, а сада има и диван црвено-бели стадион у Москви. Црвена звезда је била тамо пре две године, пред стадионом стоји изванредан споменик великом борцу за слободу - Спартаку. Истовремено, и име Црвене звезде звучи поносно, њу познају већина људи у Русији. И сам знак Звезде је познат. Налази се на Кремљу, као што знате. Звезда је симбол Кремља и симбол Русије”.

        Чепурин очекује доста навијача на стадиону „Рајко Митић“.

        „Мислим да је овај меч јако важан и да ћемо уживати у њему. Радујемо што је у Београду дошло пуно навијача, то значи да постоји велико интересовање. То је пријатељски меч, па ће бити и пријатељски сусрет навијача оба тима. Очекујемо доста навијача из Русије, неколико хиљада. Наши навијачи су исто као и српски веома активни и пријатељски наклоњени. Имамо заједничку историју, пријатељску, а имамо заједничку веру и крв”.

        Амбасадор Русије се подсетио и дирљивог геста којима су навијачи одали почаст преминулима из ансанбла „Александрова”.

        „Не пратим често и гледам утакмице, али гледао сам уживо или преко телевизије неколико мечева где су српски навијачи посветили пажњу ансамблу „Александров” или Виталију Чуркину коме су такође одали почаст. То је било емотивно, неочекивано и изненађујуће, али врло дирљив гест од стране навијача“.

        Много је разлога због чега су ова два клуба толико повезани, објашњава Чепурин.

        „Црвено-бели су везани за Русију због много разлога који су нам познати. Гаспром је спонзор Звезде што је јако важно. И није зато чудно, када је председник Русије, Владимир Путин гледао меч омладинаца Звезде и Зенита. У 51. минуту утакмица је прекинута и цео стадион је скандирао: Путине, Србине! Имамо блиске ставове са Србима по скоро свим питањима, били они политички, економски или културни”.

        Он додаје да би волео да се Србија квалификује за Светско првенство у Русији.

        „За нас је такође битна и игра фудбалске репрезентације и на сваки начин навијамо да Србија обавезно игра на Светском првенству у Русији 2018. Тако да ће нам овај меч бити и нека вежба у том смислу”.

        Тренер црвено-белих Миодраг Божовић поред очекивања пред меч, говорио је и пријатељству два клуба, али и открио да је желео да буде тренер Спартака.

        „Добро провера за нас. Не зна у ком саставу ће наступити Спартак, пошто имају доста репрезентативаца, али они имају доста квалитетних играча који претендују да буду првотимци и који ће имати још већи мотив“.

        Божовић каже да су овакви пријатељски мечеви одлично искуство.

        „Овакве утакмице су добро искуство. Спартак је екипа која воли да има посед лопте. Мислим да гајимо сличан стил и игре и да ће утакмица бити веома занимљива за гледање. Пријатељство два клуба траје од 1999 , слични смо клубовим и по бојама и филозофији, популарности, а везује нас пријатељски однос са Русијом што додатно подиже ниво утакмице”.

        Тренер Звезде не крије да је желео да води екипу из Моске

        „Ја сам играо против Спартака неколико пута у Русији. Желео сам да будем тренер Спартака и у једном моменту и сам преговарао са клубом. Велика је привилегија тренирати ту екипу као што је привилегија тренирати Црвену звезду. У Русији имам много пријатеља, у контакту сам са много људи, имао сам понуду из Русије и сигурно ћу у некој блиској или даљој будућности добијати понуде”.

        За крај разговора рекао је да му је јако жао што неће видети играче које је тренирао док је био у Русији.

        „Жао ми је што не долазе играче које сам ја тренирао, јер њих нисам одавно видео, обрадовао сам се утакмици, али се надам да ћемо се стрести неки други пут.”.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари