Џајић и званично нови-стари председник Црвене звезде

ПОВРАТАК НА МЕСТО УСПЕХА У ВРЕМЕ КАД ЈЕ КЛУБ

У ВЕЛИКИМ ПРОБЛЕМИМА И ПРЕД ВЕЛИКИМ ИСКУШЕЊИМА

Драган Џајић

  • На изборе председника Црвене звезде изашло 1.824 од 7. 669 уписаних чланова клуба, а Џајић добио 1.792 гласа, што је 90,5 одсто гласова изашлих бирача
  • Настојаћу да са људима који буду у Управном одбору у наредном периоду, учиним све да Црвена звезда крене ка месту на којем је деценијама била - поручио је Драган Џајић Звездашима 
  • Можда је симболично то што је на данашњи дан, на Светог Николу, Џајић постао председник, а сви знамо да је Звезда 1991. године титулу првака Европе освојила у Барију, на стадиону који носи име Светог Николе, указао је председник изборне комисије Матија Радојичић

        ВРАТИО се на место успеха, иако у битно другачијим околностима и временима од оног када је Црвена зевзда била на крову Европе и света - легенда београдског клуба Драган Џајић и званично је данас изабран за председника црвено-белих, након што су саопштени резултати избора који су у претходна два дана одржани на Маракани.

       Џајић ће по други пут у каријери на председничку дужност ступити у суботу кад ће бити одржана седница Скупштине клуба која ће верификовати резултате избора.

       Џајић је захвалио на подршци и поверењу свима који су гласали за њега.

       „Период који је пред нама, свима је познат и изузетно тежак. Настојаћу да, са људима који буду у Управном одбору у наредном периоду, учиним све да Црвена звезда крене ка месту на којем је деценијама била. По завршетку Скупштине клуба јавност ће моћи да чује одговоре на све остале теме и питања“, рекао је Џајић за сајт клуба.

       Председник изборне комисије Матија Радојичић на данашњој конференцији за медије рекао је да је на изборе изашло 1.824 од 7. 669 уписаних чланова, а да је Џајић добио 1.792 гласа, што је 90,5 одсто гласова изашлих бирача.

       „Лично сам изузетно задовољан излазношћу с обзиром на све пратеће околности. Пре свега мислим на то што је постојао само један кандидат и што је било јасно да је и један глас довољан за избор. Такође, били су у питању радни дани и за разлику од претходних избора - гласало се само у Београду. Много је важније што је Џајић добио толику подршку“, казао је Радојичић.

       Он је додао да се изборни процес на Маракани одвијао без проблема, у нормалној и културној атмосфери и да су томе додатно допринели чланови бирачког одбора.

       „Можда је симболично то што је на данашњи дан, на Светог Николу, Џајић постао председник, а сви знамо да је Звезда 1991. године титулу првака Европе освојила у Барију, на стадиону који носи име Светог Николе“, указао је Радојичић.

       На суботњој седници Скупштине Џајић ће изложити свој председнички програм и план рада, а представиће и своје најближе сараднике - новог спортског директора Горана Стојадиновића и нови Управни одбор.

       Џајић је готово целу играчку каријеру провео у Црвеној звезди, а претходно је председничку функцију обављао од 1998. до 2004. године. Пре тога био је спортски директор у периоду кад је Звезда постала шампион Европе и света.

       Он је у последњих месец дана био на челу Радне групе која је преузела руковођење клубом након одласка претходног председника Владана Лукића.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари