КРАВЧЕНКО: Гаспром не жели да управља Звездом

ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКЕТОР НАФТНЕ ИНДУСТРИЈЕ СРБИЈЕ У ИНТЕРВЈУУ ЗА НЕДЕЉНИК

  • Хоћемо да Црвеној звезди помогнемо и зато смо пре неки дан мало и побољшали спонзорски уговор - рекао је Кирил Кравченко и оценио да је добро то што је први потпредседник Владе Србије Александар Вучић преузео на себе додатну одговорност за реконструкцију фудбалског легенде српског фудбала
  • Ситуација није лака јер су дугови велики, али Звезда - нагласио је генерални директор НИС - не може ни да се затвори, ни да се у потпуности прода тајкунима
  • У фудбалу наш већински акционар подржава Звезду, у кошарци Партизан, а у одбојци Војводину - рекао је Кравченко

        - ИМАМО пуно поверење у председника Спортског друштва Црвена звезда Петра Шкундрића, који много ради на повратку клуба у редове великих. Ми са своје стране, као спонзори, хоћемо да помогнемо и зато смо пре неки дан мало и побољшали спонзорски уговор - рекао је генерални дирекетор Нафтне индустрије Србије (НИС) Кирил Кравченко у интервјуу за Недељник.

       Кравченко је оценио да је добро то што је први потпредседник Владе Србије Александар Вучић преузео на себе додатну одговорност за реконструкцију фудбалског клуба Црвена звезда.

       При том је подвукао да за Звезду види светло на крају тунела, али је напоменуо да ситуација није лака јер су дугови велики.

       - Али, нема друге судбине за клуб. Звезда не може ни да се затвори, ни да се у потпуности прода тајкунима - рекао је генерални директора НИС-а, чији је већински власник руска компанија Гаспромњефт којха послује у саставу Гаспрома.

       На питање какав је његов лични став према Црвеној звезди, Кравченко је рекао да је „Звезда легенда Србије“, али да у Гаспромњефту знају да људи у Србији навијају за различите клубове.

       - Зато и помажемо различите клубове у различитим спортовима. У фудбалу наш већински акционар подржава Звезду, у кошарци Партизан, а у одбојци Војводину - рекао је Кравченко.

       Он је додао да се НИС и Гапсромњефт баве бизнисом, а не управљањем у спортским клубовима.

       - Зато је наша улога врло ограничена. Процењујемо стање и како се оно односи на нашу репутацију, али се не мешамо у текуће пословање клубова - рекао је генерални директор НИС.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари