Лукић се повукао са места председника Звезде

УПРАВНИ ОДБОР КЛУБА ИМА РОК ОД 30 ДАНА ДА РАСПИШЕ ИЗБОРЕ,

А ПОСЛЕ ТОГА СЛЕДИ ТРОМЕСЕЧНИ ИЗБОРНИ ПРОЦЕС

Владан Лукић

  • Хтео сам тада да освојимо титулу шампиона Србије - нисам успео. Хтео сам да финансијски потпуно стабилизујемо клуб - нисам успео. Желео сам да Црвена звезда буде учесник групне фазе Лиге шампиона или Лиге Европе - нисам успео, навео је Лукић
  • Он је међу своје неуспехе убројао и то што није успео да окупи све легенде клуба да заједно помажу Звезди, као и то што Фондација Црвене звезде није успостављена као средство да навијачи помажу клубу
  • Лукић је међу своје успехе убројао довођење јаког генералног спонзора (Гаспром), бројност публике на утакмицама, успешан маркетинг, први тим састављен од младих играча

        ПРЕДСЕДНИК Црвене звезде Владан Лукић поднео је оставку на ту функцију, наводећи да је изгубио „енергију, снагу и могућност” да води тај фудбалски клуб.

       Лукић је оставку објавио на сајту клуба, наводећи да је упућена Звездашима.

       „Нећу вам претерано образлагати своју одлуку. Једноставно мислим да је време за такав потез. Изгубио сам енергију, снагу и могућности које треба да красе првог човека најбољег српског клуба и зато је непотребно задржавати се на месту које захтева много, много више”, навео је Лукић.

       Вршилац дужности председника биће председник Управног одбора Светозар Мијаиловић. УО има рок од 30 дана да распише изборе, а после тога следи 90 дана изборног процеса.

       Лукић дуго није комуницирао са медијима, а своје ставове је објављивао преко разних сајтова везаних за Црвену звезду. Он је сада казао да није у стању да испуни циљеве које је планирао.

       „Одувек сам истицао да фотеља није мој циљ већ јака и стабилна Звезда, коју треба извести на нови европски пут и вратити је у друштво великана Старог континента. Мислим да то, после три и по године, нисам више у стању да урадим”, навео је Лукић.

       Он је у клуб дошао 2009. године, а Звезда је за време његовог мандата освојила два купа, без титула првака државе.

       „Хтео сам тада да освојимо титулу шампиона Србије - нисам успео. Хтео сам да финансијски потпуно стабилизујемо клуб - нисам успео. Желео сам да Црвена звезда буде учесник групне фазе Лиге шампиона или Лиге Европе - нисам успео”, навео је Лукић.

       Он је међу своје неуспехе убројао и то што није успео да окупи све легенде клуба да заједно помажу Звезди, као и то што Фондација Црвене звезде није успостављена као средство да навијачи помажу клубу.

       Лукић је међу своје успехе убројао довођење јаког генералног спонзора (Гаспром), бројност публике на утакмицама, успешан маркетинг, први тим састављен од младих играча.

       „Желео сам да Црвену звезду спасим од гашења, пред којим је била на корак у мају 2009. године - успео сам”, навео је он.

       Лукић је казао да „није тренутак” да детаљно објашњава одлазак, наводећи да „прави Звездаши... знају врло добро коме све јака Звезда није у интересу”.

       „Али то је прошлост и уверен сам да ће неки нови људи који дођу на моје место умети да се изборе са сваким спољним фактором”, навео је он.

       Лукић је истакао да није стекао никакву материјалну корист за време свог мандата и позвао је све звездаше да помогну клубу.

       „Позивам све способне људе да се укључе у рад Црвене звезде, да се кандидују на изборима који су расписани и да сви као један стану испред клуба који им је многима улепшао живот”, пише у саопштењу Лукића.

МИЈАИЛОВИЋ: Звезда ће до избора функионисати нормално

       ВРШИЛАЦ дужности председника фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић рекао је данас да ће клуб након оставке Владана Лукића функционисати нормално до избора новог првог човека црвено-белих.

       „Као човеку који је читав живот био на располагању Црвеној звезди спреман сам да се ставим на располагање у овим тешким тренуцима и водим клуб до избора новог председника. Деценије сам провео у Звезди, био сам њен председник када смо постали прваци Европе и света, познајем клуб и Звезда ће функционисати нормално до избора новог руководства. Позивам звездаше да стану уз клуб у данима који долазе, а посебно у вечитом дербију. Напунимо стадион, покажимо да волимо свој клуб и када му је тешко”, рекао је Мијаиловић за званични сајт клуба.

       Мијаиловић је био председник Црвене звезде од 1987. до 1993. године, у периоду највећих успеха, освајања титуле првака Европе и света

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари