Од трибина „Маракане“, па до десног бека

ГОБЕЉИЋ ЈЕ ПОТПИСАО ТРОГОДИШЊИ УГОВОР И ИСТАКАО ЈЕ ДА ЈЕ ОД „МАЛИХ НОГУ“ НАВИЈАЧ ЗВЕЗДЕ

Марко Гобељић

  • Црвена звезда званично представила прво појачање за сезону 2017/18. „Инострано тржиште нам је мање интересантно пошто ће од наредне сезоне бити дозвољена само четири странца у тиму“, казао је нови спортски директор Митар Мркела

        Црвена звезда је и званично представила прво појачање за сезону 2017/18.

        То је Марко Гобељић (25) који долази из крушевачког Напретка и који је пројектован за позицију десног бека, иако је „под Багдалом“ наступао на нешто офанзивнијој позицији и због тога је стигао до пет голова у сезони која је иза нас.

        „Може да игра на више позиција, али ми га доводимо првенствено због места десног бека, пошто је Марку Петковићу истекао уговор“, рекао је спортски директор Митар Мркела.

        Гобељић је потписао трогодишњи уговор и истакао је да је од „малих ногу“ навијач Црвене звезде, као и да је много пута био на трибинама „Маракане“, те да стога није ни прославио погодак који је дао јесенас у дресу Крушевљана (2:2).

        „Прошле сезоне сам играо више као други нападач, али није ми страна позиција бека на којој сам раније често играо“, појаснио је новајлија у црвено-белом.

        Већи део конференције ипак је припао спортском директору Митру Мркели који је одговарао на питања новинара о потенцијалним појачањима, а посебно је апострофирао да се „неће доносити исхитрене одлуке“.

        „Пажљиво ћемо разматрати свако појачање. Дефицитарни смо на штоперу и десном беку, а оно што је доступно сада вероватно је лошије од онога што ће бити доступно за месец или два“, поручио је Мркела.

        Поновио је речи Звездана Терзића да са свим искуснијим играчима, осим Анђелковића, неће бити продужени уговори и појаснио да су приоритет млађи фудбалери.

        „Ићи ће се на то да се доводе млађи играчи. Приоритет је да се доведу слободни играчи, али ако буде неке баш добре понуде - лично ћу инсистирати да се нађе новац за такво појачање“, казао је Мркела и објаснио због чега клуб не ставља фокус на странце: „Инострано тржиште нам је тренутно мање интересантно, јер ће од следеће сезоне бити дозвољена само четири странца у тиму“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари