После Воше и Звезда тражи изузеће Мажића

УО ФКЦЗ ОБЈАСНИО ЗБОГ ЧЕГА КОНКРЕТНО ТРАЖИ ИЗУЗЕЋЕ НАЈБОЉЕГ СРПСКОГ СУДИЈЕ СА СВОЈИХ УТАКМИЦА

Милорад Мажић

        Непосредно после пораза од Напретка у Крушевцу, Црвена звезда је јавно поручила да није задовољна како је главни арбитар, најбољи српски судија Милорад Мажић судио меч под Багдалом.

        Штавише, тражила је његово трајно изузеће са својих утакмица.

        Иако испрва није објашњено, ни прецизирано шта су на „Маракани“ у недељу замерили елитном арбитру, Управни одбор ФК Црвена звезда обратио се јавности у понедељак и навео разлоге своје љутње.

        Осим генералног незадовољства начином на који се Мажић делегира и суди Звездине утакмице, црвено-бели замерили су му да је у Крушевцу показао лошу намеру, да је дозволио грубу игру, да је тако потенцијално угрозио здравље играча, као и да није досудио играње руком пре гола Напретка.

        Саопштење Звезде преносимо у целости:

        „Многи велики европски клубови, једнако као и Црвена звезда знају колико је тешко са успехом играти паралелно у више такмичења. Управни одбор стога честита играчима и стручном штабу Црвене звезде на свему што је до сада постигнуто. Али, и порази су саставни део спорта и Црвена звезда честита ФК Напредак на јучерашњој победи.

        И поред тога, Црвена звезда се оглашава овим саопштењем како би на време упозорила целу, а нарочито звездашку, спортску јавност да са пажњом прати однос ФСС према нашем клубу како се не би поновили догађаји са краја првенства прошле године.

        Непосредан повод овоме је начин на који се и када Милорад Мажић делегира и затим суди утакмице Црвене звезде. Тако је и у Крушевцу показао лошу намеру према нашем клубу, допуштао грубу игру иако то не дозвољава када суди европске утакмице на којима са правом штити здравље играча, и на крају дозволио да се после очигледног играња руком у последњим секундама настави акција из које је Црвена Звезда примила гол. Треба ли подсећати на детаље са неких ранијих мечева - са Партизаном у финалу Купа (недосуђен пенал после рвачког захвата над Боаћијем) и Чукаричким (недосуђен фаул када је сломљена нога Јовичићу).

        ФК Црвена звезда зато не жели да њене утакмице суди Милорад Мажић. А да ли Мажић суди на такав начин својевољно или по нечијем налогу нека процени цела спортска јавност, поготово ако ФСС не санкционише такво понашање“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари