Звезда верује да може до бод(ов)а у Лондону

ОСВАЈАЊЕМ БОД(ОВ)А НА „ЕМИРАТИМА” БИ УЧИНИЛИ ВЕЛИКИ КОРАК КА ПЛАСМАНУ У НОКАУТ ФАЗУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ

Савић и Жиру на „Маракани”

  • „Црвено-бели” фудбалери, који су у прошлом мечу минималним резултатом 1:0 поражени од Арсенала, сутра се у Лондону (21,05 ч) састају са истим противником

        Фудбалери Арсенала и Црвене звезде одиграће сутра утакмицу у Лондону после 39 година. Тада су „црвено-бели” на чувеном „Хајберију” играли нерешено са енглеским клубом (1:1) што им је након минималне победе у Београду било довољно да се пласирају у четвртфинале Купа Уефа. Сада би освајањем бод(ов)а начинили велики корак ка освајању друге позиције која би им донела пласман у нокаут фазу Лиге Европе.

        Звездини фудбалери су јуче имали последњи тренинг пред пут у Лондон који их очекује данас. Оно што може да радује тренера Владана Милојевића је да ће Вујадин Савић и Филип Стојковић, који су претходних дана имали мањих проблема са повредама, бити спремни за дуел са „тобџијама”.

        - Након паузе од седам дана последња два дана сам тренирао са екипом. Спреман сам, овакве утакмице се не пропуштају. Кратка пауза ми је пријала да одморим након напорног темпа - рекао је Савић.

        За Звездиног штопера утакмица са Арсеналом има посебну драж јер је његов отац, Душан Савић, пре скоро четири деценије постигао одлучујући гол на „Хајберију”. Након што су извучене групе на друштвеним мрежама се појавила парола: Вујадине буди попут тате па утишај „Емирате”.

        - Ово ће бити специфична утакмица с обзиром да ћу 39 година након што је мој отац постигао гол против Арсенала у Лондону сада ја играти против њих. Једина разлика је што се тада меч играо на „Хајберију”, а сада ће на „Емиратима”. Мени би искрено било драже да не примимо гол и да узмемо бодове него да ја постигнем погодак. Екипа је увек испред појединца, али наравно да бих био пресрећан када бих постигао погодак и када би се историја поновила. Тата је против Арсенала након дужег времена дошао да уживо гледа Звездину утакмицу, а путоваће и у Лондон. Али о мечу нисмо разговарали.

        Савић је на прошлом сусрету одлично чувао Жируа, а Француз је тек након његовог изласка из игре због повреде постигао погодак.

        - Најбитније је да ми одиграмо добар меч, да пружимо добар отпор, а ко зна можда нам то буде довољно за позитиван резултат. Жируа смо на претходном мечу одлично чували све до тог тренутка када је постигао изванредан гол. Није је видео током целе утакмице, надам се да ће тако бити и тамо и да нас неће изненадити неким сличним голом - закључио је Савић.

        Звездин универзалац Марко Гобељић, који је на прошлом мечу играо десног бека, сутра би требао да замени Милана Родића, који неће играти због црвеног картона, на левом боку.

        - Ово је најатрактивнији противник са којим играмо, али ако „презимимо” у Европи биће још таквих. Нисам до сада у каријери имао прилике да играм ни приближно против тако јаког противника као што је Арсенал, сигурно је за мене то велики изазов. Једва чекам да почне утакмица. Моја природна нога је десна и мало ми је незгодно када играм на левој страни, али одиграо сам неколико сусрета на тој позицији и мислим да сам се добро снашао - каже Гобељић.

        Гобељић је против Арсенала заиграо у финишу меча када је имао прилику да се увери у квалитет сутрашњег противника.

        - И на „Маракани” је Арсенал показао колико је озбиљна екипа, код њих свако зна шта треба да ради на својој позицији и не одступају од свог начина игре. Док нисам ушао у игру имао сам прилике да са стране уочим њихово кретање на терену и начин на који играју. Оправдали су своје име, доказали су да нису без разлога тако велики клуб са изузетно дугом традицијом. Са друге стране, ми смо ту утакмицу одиграли одлично у већем делу, из грешке смо примили гол и надам се да се то неће поновити у Лондону. На страни боље играмо ове сезоне и зато се надам да ће се ова друга утакмица са Арсеналом завршити у нашу корист.

        Пред сутрашњи меч са истим противником је рекао:

        - Не идемо тамо са белом заставом, идемо да се боримо и да пробамо да дођемо до бода или победе. Верујем у своју екипу и надам се повољном резултату за нас. Сваки бод нам је битан, очекује нас након Арсенала и гостовање у Белорусији, које такође неће бити лако. Сви по мало размишљамо и о исходу меча између Келна и БАТЕ Борисова и надамо се да ће немачка екипа извући победу, или макар бод. Ипак, не оптерећујемо се много њима, све конце држимо у својим рукама.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари