Немачка, Чешка, Француска и Венецуела саветују женама да се отарасе силикона

ЈЕДИНО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ТВРДИ ДА ЗА ТИМ НЕМА ПОТРЕБЕ

  • Импланти компаније ПИП забрањени су у Француској 2010. године, када је откривено да садрже индустријски силиконски гел који се користе за душеке

        ЛОНДОН, (ФоНет) - Здравствене власти у Немачкој и Чешкој саветовале су женама које имају потенцијално проблематичне импланте у грудима да их изваде, јавио је Би-Би-Си.

        Импланти које је направила француска компанија ПИП садрже индустријски силико, због чега постоји опасност од пуцања унутар тела.

        Француска и Венецуела су већ саветовале женама да изваде силиконе, док у Великој Британији оцењују да за то нема хитне потребе.

        У протеклих 12 година продато је око 300.000 имплантаната у 65 држава.

        Импланти компаније ПИП забрањени су у Француској 2010. године, када је откривено да садрже индустријски силиконски гел који се користе за душеке.

        Министарство здравља у Чешкој, где се сматра да око 2.000 особа има импланте, саопштило је да још нису пријављени озбиљни здравствени проблеми, али је саветовано женама да изваде силиконе или да се редовно контролишу.

        Британске здравствене власти навеле су да нема потребе за „рутинским отклањањем“ ПИП имплантаната, али ће за жене које су уградиле силиконе под окриљем Националне здравствене службе уклањање бити бесплатно. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари