Брнабић: Морамо да меандрирамо између изазова, али у томе имамо – јасан правац

„СРБИЈУ ЧЕКАЈУ ТЕШКИ ДАНИ, АЛИ НИШТА НЕ КРИЈЕМО И НЕЋЕМО НИ КРИТИ ОД НАРОДА“

* Нагласила: Србија ће успјети да заштити и сачува своје националне и државне интересе иако је под огромним притиском великих сила по питању Косова и Метохије

_______________________________________________________________

       ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић рекла је да је Република Српска данас јака и стабилна и да се Београд поноси специјалним и паралелним везама.

       Брнабићева је истакла да данас у Српској постоје вртићи и здравствене установе које се зову "Србија", што није супротно Дејтонском споразуму и поштовању БиХ.

       - Имамо финансијска улагања Србије у Републику Српску, а градимо и ауто-пут - рекла је Брнабићева.

       Она је истакла да ће Србија успети да заштити и сачува своје националне и државне интересе иако је под огромним притиском великих сила по питању Косова и Метохије.

       Брнабићева је навела да Србију чекају тешки дани, додајући да власт до сада ништа није крила од народа, нити ће то чинити убудуће.

       - Ми морамо да меандрирамо између изазова. Али, и у том меандрирању увек имамо јасан правац, а то је да Србија штити своје државне и националне интересе - рекла је Брнабићева за Телевизију Пинк.

       Она је навела да Вучићу нико не може да оспори оно што је учинио у борби за Косово и Метохију, јер је ту тему, како каже, вратио за преговарачки сто, додајући да је знатно допринeо и јачању Републике Српске.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари