Брнабић: Појачавају притисак на Србију да би КиМ престао да буде преседан

НАГЛАСИЛА ДА ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА СРБИЈИ ОДУЗЕТО СУПРОТНО МЕЂУНАРОДНОМ ПРАВУ

* Коментаришући долазак известиоца ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, председник Владе Србије истакла да га види као - додатни вид притиска

__________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је очигледно да се дипломатске активности о питању Косова и Метохије убрзавају и да се појачава притисак.

          - То није ни чудно када видимо у каквом је стању свет, рат у Украјини, рат на истоку Европе - највећи део Европе је посредно у рату, у томе учествују и САД. Сада су велике тензије између САД и Кине. Ником не одговара било какав други, следећи нови потенцијални сукоб и нестабилност - рекла је Брнабићева.

          Она је навела да је циљ да се стави тачка на те конфликте, али и да се са дневног реда скину примери преседана као што је Косово и Метохија.

          - Косово и Метохија је свакако преседан, зато што је то одузето Србији супротно међународном праву - рекла је Брнабић за РТС.

          Коментаришући долазак известиоца ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, Брнабићева је истакла да га види као додатни вид притиска.

          - Он прво иде у Приштину. Мислим да је тамо прва тема Заједница српских општина - додала је Брнабићева.

           Она је истакла да су Срби имплементирали Бриселски споразум и да је сада на Аљбину Куртију и Приштини да испуне своје обавезе, без икаквих даљих условљавања.

        (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари