Брнабић тврди да Милош Јовановић има пасош Француске, а Здравко Понош – Хрватске

НАГЛАСИЛА: ВУЧИЋ У БРИСЕЛУ ОЧУВАО СРПСКЕ НАЦИОНАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ, МИР И СТАБИЛНОСТ

* Ана БРНАБИЋ: Минула недеља је била тешка, али је донела три добре ствари. Прва је да предсједник ништа није потписао, друга да је додатно учврстио став да је Заједница српских општина прва на дневном реду и да тај дио Бриселског споразума мора да се испуни и трећа су наше црвене линије, односно да нема признања Косова и столице у УН

________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је предсједник Србије Александар Вучић у Бриселу успeо да очува српске националне интересе и мир и стабилност.

         Брнабић је, у својству поверенице СНС за Београд, приликом посете Општинском одбору те странке у Сурчину, казала да је за Србијом остала једна тешка недеља, али да је резултирала трима важним стварима.

         - Прва је да председник ништа није потписао, друга да је додатно учврстио став да је Заједница српских општина прва на дневном реду и да тај дио Бриселског споразума мора да се испуни и трећа су наше црвене линије, односно да нема признања Косова и столице у УН -  рекла је Брнабић.

         Оценила је да је нејеља за нама обиловала "дезинформацијама, полуинфорнацијама и бруталним лажима, као и оркестрираном кампањом неких медија и политичке опозиције, која се без обзира на све идеолошке разлике удружили у лажима ".

         - Бомбастично су најављивали да ће понедељак бити дан "Д", да Вучић иде у Брисел да изда, да потпише, а десило се све супротно. Нити је потписао, нити је издао - рекла је Брнабић.

         Додала је да су то потврдили у својим изјавама и готово сви албански политичари у Приштини који су казали да на дневном реду није међусобно признање, већ формирање ЗСО и поновила да је то за њих неприхватљиво.

         - И портпарол ЕУ Петер Стано и Габријел Ескобар су потврдили да се не говори о међусобном признању, већ о нормализацији односа. То је оно што се стварно десило, али ми ни до краја ове недеље нисмо чули – „извини“ од оних који су најављивали дан "Д", позивали на немире и говорили да ће потписати - истакла је Брнабић.

         Додала је да су "највећи критичари Вучића док су били на власти давали и оно што се од њих није тражило".

         - Ако причамо, рецимо, о француском држављанину Милошу Јовановићу, који је рекао „потписаће“, јер сви знамо да је Вучић издајник, то говори неко ко има резервну државу, француски пасош и држављанство. Или Здравко Понош који има хрватски пасош - каже премијерка.

         Она додаје да је Јовановић после Брисела, како је рекла, казао да он никада није рекао да ће Вучић нешто потписати.

         - Нећемо чути извињење за то, али ми ћемо наставити да се боримо за Србију. Сигурна сам да ће Вучић државничком мудрости и умећем, захваљујући којој данас имамо ЗСО око које се ломе копља, а које је он поставио још 2013. као тему, када нико није видeо важност тога, моћи да сачува мир и стабилност и да наставимо са привлачењем инвестиција - казала је Брнабић.

          (Танјуг)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари