Чанкова ЛСВ прети да ће испред МИП Србије поставити транспарент „Ово није Русија!“

СМЕТА ЈОЈ ТРАНСПАРЕНТ „АКО КОСОВО НИЈЕ СРВИЈА, НИ РЕПУБЛИКА СРПСКА НИЈЕ БОСНА“

           ЛИГА социјалдемократа Војводине упитала је министра спољних послова Србије Ивицу Дачића да ли је он аутор транспарента који се мјесецима, уз повремене прекиде, налази испред зграде министарства у Београду? Указала је да „на провокаторском транспаренту“ пише: „Ако Косово није Србија, ни Република Српска није Босна!“, а да је поред натписа је руска застава.

           „Питамо Ивицу Дачића да ли је то политика коју као министар спољних послова заступа? Да ли је прича о „корекцији граница“ између Србије и Косова само увод у нови сукоб у Босни и Херцеговини? Ако не стоји иза наведеног транспарента и ратнохушкачке поруке која се иза њега крије, питамо због чега контроверзни транспарент није уклоњен?, стоји у реакцији ЛСВ-а.

           „Ако о зграду Министарства спољних послова Србије, у улици Кнеза Милоша, свако може да качи поруке које жели, ЛСВ пита Ивицу Дачића да ли ће испред улаза у своје министарство допустити транспарент са натписом: Ово није Русија!“

           „Транспарент са наведеном поруком ЛСВ ће донијети већ сљедеће недеље и разапети преко постојећег, ако он не буде уклоњен“, реагирали су из ЛСВ-а.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари