ДСС: Афера прислушкивања мора пред суд, не сме бити и отворена и затворена у таблоидима

МОРА БИТИ УТВРЂЕНО ГОВОРИ ЛИ ИСТИНУ ВУЧИЋ, ТАДИЋ ИЛИ ШЕШЕЉ ИЛИ – СВА ТРОЈИЦА

         ДЕМОКРАТСКА странка Србије захтева од надлежних државних органа да у потпуности расветли основаност навода о незаконитом прислушкивању највиших државних функционера и лидера политичких странака, које су изнели председник Републике Александар Вучић, бивши председник Борис Тадић и народни посланик Војислав Шешељ и да покрене поступак против одговорних лица, уколико су ова криминална дела извршена.

         Грађани Србије не смеју да остану без одговора на питање ко од њих не говори истину или, још горе, ускраћени за чињеницу да истину говоре сви они.
                  Недопустиво је да се о постојању и пракси незаконитог прислушкивања међу политичким противницима води полемика у медијима, уместо да се тим незапамћеним скандалом баве институције државе Србије. Врхунац тога је гостовање председника Републике чита на ТВ-у документе служби безбедности, и то са ознаком државна тајна.

         Председник Србије је изјавио да је „прислушкиван 24 године, уз одређене прескоке“, пропустивши да наведе да је тај „прескок“ био за време Владе ДСС.

         Зато Демократска странка Србије с пуним политичким и моралним правом инсистира да ова афера не доживи судбину многих претходних, које су отворене и затворене у таблоидима, уместо на суду.

         Уколико се то поново догоди, биће јасно да је у Србији све допуштено, па и вршење кривичног дела неовлашћеног прислушкивања и снимања.

         (саопштење Демократске странке Србије)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари