ДСС: Ко је омогућио Скоту да ђацима у Апатину приказује мапе Србије без територије КиМ?

„ЗАШТО АМБАСАДОР ЗЕМЉЕ НАСТАЛЕ НА ГЕНОЦИДУ НАД ИНДИЈАНЦИМА ДРЖИ ПРЕДАВАЊА ПО НАШИМ ШКОЛАМА?

         СКАНДАЛОЗНО гостовање амбасадора Кајла Скота у ОШ „Жарко Зрењанин“  у Апатину, током којег је ђацима приказивао мапе Србије без територије Косова и Метoхије, отвара бројна питања, која не би смела да остану без одговора и хитне оштре реакције Владе Србије.

         Најважније је питање: ко и на основу чега омогућава амбасадору држaве настале на геноциду над Индијанцима и искоришћавању робова из Африке да у српским школама држи предавања?

         Којим школским програмима и плановима је предвиђено да се у школама одвија ова врста највулгарније политичке пропаганде од стране страних дипломата земаља које не признају територијални интегритет земље домаћина?

         Демократска странка Србије захтева да се овај скандалозни догађај испита, утврди одговорност и санкционише директорка школе која је предавање омогућила и којем је присуствовала, без реакције на провокацију амбасадора Скота.

         Уколико је цео догађај организован уз знање министра просвете Младена Шарчевића председница Владе је дужна да се изјасни да ли и даље ужива њено поверење.

         (саопштење Демократске странке Србије)


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари