Јањић: Београд се упустио у бесмислени вербални рат са Западом

ТВРДИ ДА ЕУ ВЕЋ ДУЖЕ ВРЕМЕ У ВУЧИЋУ НЕ ВИДИ ПАРТНЕРА СПРЕМНОГ ДА `ИСПОРУЧИ ОБЕЋАНО`

* Душан ЈАЊИЋ: Вучић и премијерка Брнабић нису толико претерали у псовању ЕУ, колико у брутално-пропагандистичком слављењу Кине

___________________________________________________________________

        ЕВРОПСКА уније већ дуже нема поверења у председника Србије Александра Вучића, кога не доживљава као партнера спремног да испоручи оно што је обећао, оценио је  директор београдског Форума за етничке односе Душан Јањић у интервјуу за портал Авангарда.

        "Та су се обећања сада сузила на две до три теме. Нешто слично се догодило у предвечерје Милошевићеве владавине: Запад је толерисао Милошевића све док им 1993-95. није постало јасно да нема говора о било каквој промени његове политике", подсетио је он.

        Коментаришући заоштравање реторике Брисела према Београду, Јањић је рекао да бриселска администрација никада не реагује на дневном нивоу, али да то не значи да се проблеми и утисци не нагомилавају и не таложе.

        "Узмите ставове европских парламентараца, европских комесара, па и самог (шефа дипломатије ЕУ, Жозепа) Борела. Поруке тих људи веома су директне. Чини се да су Вучић и премијерка Ана Брнабић претерали, не чак толико у псовању ЕУ, колико у брутално-пропагандистичком слављењу Кине", оценио је Јањић.

        "Србија је несвесна геополитике. Говорим о њеном вођству, које можда нешто и зна, али не разуме. Београд се упустио у бесмислени вербални рат са Западом, што би Србију могло, итекако, да кошта. Тим пре што су и Кина и Русија Србију искористиле, истуриле је испред себе и гурнуле на ЕУ. Београд је упао у светску битку одмеравања снага Кине и остатка света, што је лоше", додао је Душан Јањић у интервјуу за портал Авангарда.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари