Лидери Савеза за Србију покушали да на (полу)силу виде градоначелника Београда

НА ЧЕЛУ „ВЕЋЕГ БРОЈА СИМПАТИЗЕРА“ БИЛИ ОБРАДОВИЋ, СТЕФАНОВИЋ, ЈОВАНОВИЋ И БАСТАЋ

* Никола ЈОВАНОВИЋ: Остаћемо испред улаза све док не виде да ли је градоначелник Радојичић на свом послу и да ли ће сменити, како се наводи, "узурпатора Горана Весића"

_________________________________________________________________________________

           ПРЕДСТАВНИЦИ Савеза за Србију окупили су се данас, нешто после 10 часова, испред Старог двора где су покушали да уђу у градску управу.

           Представници Савеза за Србију Бошко Обрадовић, Борко Стефановић и Никола Јовановић се налазе испред улаза, заједно са већим бројем симпатизера, а према извештајима репортера, на вратима градске управе су чланови Градског већа који се расправљају са њима.

           Председник Општине Стари град Марко Бастаћ рекао је да су се они окупили да би видели градоначелника Београда и најавио да се неће разићи док се то не догоди.

           Јовановић: Тражио сам пријем код градоначелника

                       да видим да ли ће сменити Весића

           Шеф одборничке групе Савеза за Србију (СзС) у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је  данас да је ушао у зграду Скупштине града како би затражио пријем код градоначелника Зорана Радојичића и да би видео да ли је на послу.

           Јовановић је рекао и да ће остати испред улаза све док не виде да ли је градоначелник Радојичић на свом послу и да ли ће сменити, како се наводи, "узурпатора Горана Весића".

           На степеништу испред Скупштине града је и даље велики број грађана а повремено долази до гурања за члановима Градског већа на улазу у зграду.

           Ту се налази и потпредседница Скупштине града Београда Андреа Радуловић са групом жена, за које је рекла да су се ту затекле јер су присуствовале радионици под називом "Како препознати насиље".

           Они присталицама СзС скандирају "срамота", "фашисти" и "ово је мобинг", док демонстранти пуштају звук сирене и повремено узвикују "Барбара, јави се".

           Једној жени је позлило и онесвестила се.

           На самом почетку скупа испред зграде су била и кола Хитне помоћи али су, у међувремену, напустила плато.

           (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари