Љајић: Нећу ући у наредну владу да бих могао да се вратим

„БИО БИ ПРЕВЕЛИКИ ЛУКСУЗ ДА 30 ГОДИНА БАВЉЕЊА ПОЛИТИКОМ И БОРБЕ БАЦИМ ПОД НОГЕ“

* "Борићу се колико могу против политике коју персонализују Шешељ и Зукорлић, мада су те политике одавно поражене и од српског и од бошњачког народа"

________________________________________________________________________________

          МИНИСТАР трговине Србије Расим Љајић изјавио је да остаје при одлуци да се повуче из владе после избора или реконструкције, али да би "једног дана могао да се врати".

          Он је у интервујуу за Курир рекао да је главна замерка његових противника у томе што је био скоро у свим владама после 2000. године.

          "И зато најмање што могу да урадим јесте да се повучем да бих једног дана могао да се вратим, што је један нормалан и природан процес у политици", рекао је

          Он је рекао да није разговарао са председником Србије Александром Вучићем о својој недавној одлуци да не буде у будућој влади.

          "Не мислим да је то нека важна политичка тема", изјавио је Љајић.

          Љајић је рекао да би, да је хтео да поднесе оставку, свакако прво разговарао са Вучићем и са премијерком Аном Брнабић "јер тако ред налаже".

          Према његовим речима, са Вучићем углавном разговара како да привуку што више инвестиција, како да се дође до нормализације односа у региону или до максимализације туристичких потенцијала Србије.

          Он је рекао да његово неучествовање у извршној власти "не значи бег од политике".

          Како је рекао, "био би сувише велики луксуз да 30 година бављења политиком и борбе за једну нормалну и пристојну Србију баци под ноге".

           "Борићу се колико могу против политике коју персонализују Шешељ и Зукорлић, мада су те политике одавно поражене и од српског и од бошњачког народа", рекао је Љајић.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари