Н1: Посланици Двери напали и вређали министре и посланике владајуће већине

ОБРАДОВИЋ МИНИСТРУ ЛОНЧАРУ РЕКАО ДА ЋЕ „ИЋИ НА РОБИЈУ“

         ПОСЛАНИЦИ Двери у Скупштини Србије окупили су се јутрос испред зграде парламента а приликом тог протеста вређали су и напали министре и посланике владајуће већине приликом уласка, преноси телевизија Н1.

        Како се наводи, лидер Двери Бошко Обрадовић је министру здравља Златибору Лончару поручио да ће "ићи на робију".

        Реаговало је и скупштинско обезбеђење а посланик владајуће већине Марјан Ристичевић снимљен је како улази у зграду са поцепаним сакоом.

        Обрадовић тврди да није било физичког насиља а посланици Двери тврде и да је посланик Милован Дрецун физички насрнуо на њихову колегиницу Марију Јањушевић.

        "Осам година неко крши Устав, руши све државне институције и на сваки начин маниплуише, понижава и вређа овај народ и државу. Узели су нам живот, слободу, финансије и институције, срушили све што је нормално у држави. Бунимо се зато што ми више нећемо то да трпимо", рекао је Обрадовић.

Гојковић: Фашистичке хорде су тукле шутирале

посланика Ристичевића и поцепале му сако

        ПОЧЕТАК Седнице скупштине Србије каснио је 45 минута због инцидента испред скупштине, када су се сукобили посланици Двери са послаником Марјаном Ристичевићем

        На почетку седнице председница Скупштине Маја Гојковић оценила је да је на делу "фашистички покушај посланика Двери Бошка Обрадовића и његових присталица да блокирају рад Скупштине да легитимно тело спрече да ради свој посао.

        "Сви који знају историју, знају да се ово дешавало само када се рађао фашизам у Европи и сада морамо сви заједно да се одупремо оваквој појави које никад није било у Србији", рекла је Гојковић и додала да је брутално нападнут посланик Марјан Ристичевић, и да су га "фашистичке хорде тукле, шутирале и поцепале му сако".

        Гојковић је позвала надлежне да реагују, као европске институције.

        Она је више пута поновила да су Двери "хорда вуцибатина" и "фашисти" и рекла да у парламенту неће дозволити "оргијање фашиста" који нападају легитимно изабране представнике народа.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари