Начелник ПУ за Београд: Није било насумичног легитимисања учесника протеста

„ЛЕГИТИМИСАНА ЈЕ САМО ЈЕЛЕНА АНАСОНОВИЋ ЗБОГ ЛЕПЉЕЊА ПЛАКАТА НА ГРАДСКОЈ СКУПШТИНИ“

           НАЧЕЛНИК Полицијске управе за град Београд Милан Станић одбацио је данас као "апсолутне измишљотине" наводе да су после синоћњег протеста "Један од пет милиона" полицајци "насумице легитимисали грађане по улицама због лепљења налепница".

           Наводећи да је "општепознато" да приликом одржавања протеста на улицама Београда "готово и да нема полицијских службеника", у складу са проценом да на њима неће бити нарушавања јавног реда и мира, Станић је потврдио да су полицајци синоћ легитимисали координаторку протеста Јелену Анасоновић која је са још неколико особа лепила плакате на Скупштини Београда:

           "Полицајци су том приликом легитимисали Јелену Анасоновић и утврдили да је реч о политичким активностима учесника скупа након самог скупа и вратили јој документа и нису имали никаквих других поступања према поменутим лицима, као ни другим особама на другим локацијама у Београду у вези са наведеним активностима", казао је Станић а пренео МУП.

           Станић је додао да је координаторка протеста током разговора са службеницима Полицијске станице Стари град рекла да нема "никаквих примедби" на поступање полиције и позвао њу и "све друге да уколико имају било какву притужбу на поступање полицијских службеника, исту поднесу Полицијској управи за град Београд", која ће, како је рекао, поступити по Закону о полицији.

           Он је апеловао на учеснике јавних скупова да приликом спровођења својих политичких активности не лепе плакате и остали материјал на полицијска возила и тиме како је рекао, "оштећују државну имовину".

           Координаторка протеста Јелена Анасоновић изјавила је јуче да је после протеста са још неколико људи кренула од Дома Народне скупштине ка центру Београда, а да их је код Скупштине града зауставила патрола полиције, јер су лепили налепнице са, како је рекла, "лажима Александра Вучића".

           Она је за телевизију Н1 казала да су заустављени грађани, након што је полиција одбила да врати документа легитимисаној девојци, упитали да ли постоје двоструки аршини и хоће ли онда ухапсити све оне који су лепили налепнице током вечерашњег протеста.

           Додала је и да је тада залепила једну налепницу на полицијску "марицу", после чега ју је један полицајац ухватио за надлактицу и приљубио уз возило, тврдећи да је желела да побегне.

           Тада су, како је казала, и њу легитимисали, узели јој документа и покушали да је уведу у "марицу", али да су полицајци у међувремену добили команду да напусте простор испред Скупштине града и онда су им вратили документа и пустили их да оду.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари