Оперска певачица Наташа Тасић Кнежевић: Претресали су ме у супермаркету само зато што сам Ромкиња

ЈЕДИНО СУ МЕНИ ТРАЖИЛИ ДА ИСПРАЗНИМ ТОРБУ, И ЏЕПОВЕ, ДА СКИНЕМ ЈАКНУ И ЗАЂЕМ НАПОЉЕ“

          ОПЕРСКА певачица Наташа Тасић Кнежевић објавила је на свом Фејсбук профилу да су је у једном супермаркету у Новом Саду јавно претресали под сумњом да је нешто украла.

          Она је у видео снимку навела да је у супермаркет Макси у близини жељезничке станице ушла како би купила индијски орах, али пошто га није нашла, кренула је према излазу када се огласио сензор.

          Иако су у истом тренутку из продавнице заједно с њом излазиле још две особе, особље је зауставило само њу, једину Ромкињу.

          "Једино су мени тражили да целу торбу испразним, све џепове, скинем јакну, све комплетно, и да изађем напоље. Пословођа је рекла да су они и даље нови и да њима пишти (сензор). Ја сам њима рекла: 'Ако сте мени рекли да ја све извадим из свог ранца – притом немам ништа у ранцу сем нота, књига и новчаника, што су они на крају и видели – зашто онда нисте тражили и овим људима који су прошли после мене, а пиштали су, да се исто врате и да све изваде'", испричала је Тасић Кнежевић.

          Додала је и да јој се пословођа супермаркета извинила, али да су јој поједини присутни купци добацивали да се зна зашто баш њу претресају, алудирајући на њену националност.

          Наташа Тасић Кнежевић је сопран, солисткиња Опере Српског народног позоришта у Новом Саду, а 2012. године ОЕБС ју је прогласио једном од најистакнутијих Ромкиња у свету.

          Делез: Ступили смо у контакт са госпођом Тасић

                 Кнежевић и лично јој упутили извињење

          КОМПАНИЈА Делез Србија извинила се оперској певачици ромске националности Наташи Тасић Кнежевић, оцењујући да је ће ситуација у у њиховом супермакету у Новом Саду "остати усамљен пример неодговарајуће реакције појединца".

          "Компанија Делез Србија се искрено извињава и жали због ситуације која се догодила Наташи Тасић Кнежевић. Верујемо да ће ово остати усамљени пример неодговарајуће реакције појединца и да се сличне ситуације неће догодити у будућности", саопштила је та компанија.

          Делез је навео да је са радницима започет процес интерне контроле поступања приликом оглашавања сензора и опхођења према купцима.

           "Делез Србија негује вредности које подстичу инклузију и различитост и с тим у вези још једном желимо да изразимо жаљење због настале ситуације, одмах смо ступили у контакт са госпођом Тасић Кнежевић и још једном јој лично упутили извињење због нелагоде коју је доживела", наводи се у саопштењу.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари