СРС: У Сребреници није било геноцида, жртве биле на обе зараћене стране

КРШИЋ: ЗНАМО ДА НАШИ СУДОВИ РАДЕ ПО НАЛОГУ СТРАНИГХ СИЛА, ПРЕ СВЕГА ЗЛОЧИНАЧКЕ ЕУ

Урош Кршић

           ФУНКЦИОНЕР Српске радикалне странке (СРС) Урош Кршић изјавио је данас да није спорно да је било жртава на свим зараћеним странама у Сребреници, али је казао да није било геноцида, те да ће та странка свуда бранити тај став и пружати помоћ Србима.

           Он је новинарима испред Специјалног суда у Београду казао да Хашки трибунал доноси скандалозне одлуке, а да српски судови желе да наставе ту праксу.

           "Спорно је што се само српска страна треба означити као геноцидна, а то неће донети мир ни стабилност, а после свега што је прошло мир је потребан свима", рекао је Кршић.

           Према његовим речима, представници СРС су се окупили како би пружили подршку осморици припадника Специјалне бригаде МУП-а Србије који су оптужени за убиства у селу Кравице код Сребренице.

           "Ми немамо поверења у ове наше судове, знамо да они ово раде под притиском и по налогу страних сила, пре свега злочиначке Европске уније, ал' кад је већ тако, ми верујемо у објективност наших судија", поручио је Кршић.

           Он је казао да СРС рачуна на правничко искуство и мирну савест српских судија и да верује ће одлуке донети у складу са "истином, чињеницама и доказима који су изведени".

           "Онда би то једино морала да буде ослобађајућа пресуда, јер све друго би представљало нови правни скандал", оценио је он.

           За ратни злочин против цивилног становништва у месту Кравице крај Сребренице у јулу 1995. године оптужени су бивши припадници Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске Недељко Милидраговић, Алекса Голијанин, Миливоје Батиница, Драгомир Паровић, Александар Дачевић, Боро Милетић, Јован Петровић и Видослав Васић.

           По оптужници, они су, заједно с непознатим припадницима Специјалне бригаде Републике Српске, у халама Земљорадничке задруге и око њих, у месту Кравица, у јулу 1995. године учествовали у убиству више стотина Бошњака.

           (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари