Стефановић: Дајрект медиа оштетила је РТС за 688 милиона динара

„ОВО НИЈЕ ПОЛИТИЧКИ ПРОГОН – РАДИ СЕ О ВЕЛИКОЈ ПЉАЧКИ ГРАЂАНА СРБИЈЕ“

* „Одговорна лица у Дајрект медији су осумњичена да су у договору са запосленима у Маректингу РТС-а закључивала уговоре штетне по РТС... Дајрект медија је у периоду од 2009. до 2018. године добијала попусте на цену емитовања реклама, као и на одређену број секунди без накнаде. Уговори о тим попустима су се односили на оглашавање за време преноса утакмица Лиге шампиона и Лиге Европе, као и приказивања серија "Непобедиво срце" и "Мој рођак са села 2"

* „Драган Ђилас тврди да је пренео управљчка права у Дајрект медији, али то не значи да не ужива у приходима и профиту компаније

* За „тенк“ Збвездиних навијача рекао да је то камиончић ТАМ који је пресвучен пластиком која треба да подсећа на неко борбено возило

___________________________________________________________________

        МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић је данас изјавио у Београду да је компанија Дајрект медија, чији је власник био Драган Ђилас, злоупотребама оштетила Радио-Телевизију Србије за 688 милиона динара.

        "Истрага о злоупотребама одговорних људи у Дајрект медији трајала је више година. То није политички прогон, већ се ради о великој пљачки грађана Србије", рекао је Стефановић на ванредној конференцији за новинаре поводом данашњег хапшења одоговорних људи у Дајрект медији, и запослених у Маркетингу РТС-а.

        Ухапштени су директор Дајрект медије Ј.С. (47), као и двоје запослених у маркетингу РТС-а М.Ђ.Ј (61) и М.К. (55).

        Стефановић је рекао и да је расписана потерница за некадашњом директорком Дајрект медије Ј.Д. (44).

        Како је објаснио, одговорна лица у Дајрект медији су осумњичена да су у договору са запосленима у Маректингу РТС-а закључивала уговоре штетне по РТС, односно по грађане Србије јер они плаћају тај јавни сервис.

        Дајрект медија је, по речима Стефановића, у периоду од 2009. до 2018. године добијао попусте на цену емитовања реклама, као и на одређену број секунди без накнаде, супротно званичним ценовницима РТС. Уговори о тим попустима су се односили на оглашавање за време преноса утакмица Лиге шампиона и Лиге Европе, као и приказивања серија "Непобедиво срце" и "Мој рођак са села 2".

        "Ради се о озбиљном кривичном делу којим је новац грађана Србије завршио у приватним џеповима", рекао је Стефановић и додао да ће тај случај којим се бавило Тужилаштво за организовани криминал, "са оптужницом ићи на суд".

        Запослени у маркетингу РТС-а који су данас ухапшени се сумњиче да су злоупотребили положај на тај начин што су, како је навео министар, "након анализа потрошеног буџата од стране Дајрект медије, којом је установљено да та компанија није испунила износ годишњег буџета за који се уговорно обавезала и на основу чега је добила попуст на цене, који је ишао и до 30 одсто, поред попуста на који су имали право као и други оглашивачи", нису предузели ништа да умање остварени попуст.

        Стефановић је рекао да је "случај пљачке РТС-а" један од примера да су представници бивше власти имали послове са државом којим су се богатили.

        Истакао је да је истрага о пословању "компаније Драгана Ђиласа" обављена професионално и ни под каквим притиском.

        "Драган Ђилас тврди да је пренео управљчка права у Дајрект медији, али то не значи да не ужива у приходима и профиту компаније", рекао је Стефановић.

        По речима Стефановића, Демократска странка док је на њеном челу био Ђилас је од својих локалних одбора тражила да предлажу судије и тужиоце из својих средина који ће бити погодни за власт.

        Министар је навео да је Ђилас док је био на власти у своје четири фирме остварио промете од око 60 милијарди динара.

Ако је возило 'које личи на оклопно'

нерегистровано, поднећемо пријаву

        Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас у Београду да возило на којем су се у среду увече после утакмице провозали фудбалери "Црвене Звезде" није војно, ни полицијско, и да проблем види само у случају да то возило није регистровано због чега би могла бити поднета пријава за саобраћајни прекршај.

        Он је рекао да је то "камиончић ТАМ" који је "пресвучен пластиком која треба да подсећа на неко борбено возило".

        Стефановић је рекао да је на синоћној утакмици "Црвене Звезде" и "Јанг бојса" било 50.000 људи и да "није било више од два инцидента" нити угрожавања  безбедности, те да полиција није морала да реагује, Министар је рекао да се нада да ће и друге спортске утакмице протећи у таквој атмосфери.

        Министар полиције је поновио да "не види никакав проблем" ни у томе што је тенк постављен испред стадиона "Црвене Звезде" и рекао да не разуме зашто се већ два дана о томе толико прича и пише у медијима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари