Стефановић: МУП не располаже информацијама да је Љајић део неке криминалне групе

„ОВО ВИШЕ НЕМА ВЕЗЕ СА ПОЛИТИКОМ, ОВО ЈЕ ГОРЕ ОД СВАКОГ РИЈАЛИТИЈА“

* Шешељеве оптужбе на рачун Љајића данас поновила посланица СРС Вјерица Радета која је рекла да се Небојша Стефановић "заклиње на борбу против корупције", а да не реагује на афере које "дрмају владу" и питала га да ли има информације о Љајићу. Министар унутрашњих послова јој је на то рекао и ово: „Лично ја у то не бих могао да поверујем

* Расим ЉАЈИЋ: Свако дете у Пазару зна да су (Шешељеве) оптужбе наручене, неистините и монструозне. Ако ћутим, испада да немам аргументе, ако одговарам испада да се правдам и да размазујем блато које ми је неко на лице бацио... Зато сам и тражио, да се слободно објави све што о мени имају полиција, БИА и ЦИА и све службе света. Ја друге одбране немам. Ако буду нашли да сам икада и јабуку или лопту украо, рећи ћу да је Шешељ у праву и подносим оставку

_______________________________________________________________________

         ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Србије и министар трговине Расим Љајић изјавио је да је у два наврата разговарао с председником Србије Александром Вучићем о оптужби коју је о Љајићу изнео шеф посланика Српске радикалне странке Војислав Шешељ.

         "Не могу да преносим садржај разговора, осим да је све било коректно. Маја Гојковић ми је послала СМС поруку", казао је Љајић за издање београдске "Политике" од четвртка, 1. новембра.

         Шешељ је у уторак на седници Скупштине Србије рекао да полиција има сва оперативна сазнања да је Љајић "вођа једног од најјачих нарко-картела на подручју Србије", што је изазвало бурно негодовање Љајићевих посланика из Социјадемократске партије Србије, који су напустили скупштинску салу.

         Оптужбе на рачун Љајића данас је поновила посланица СРС Вјерица Радета која је рекла да се министар унутрашњих послова Небојша Стефановић "заклиње на борбу против корупције", а да не реагује на афере које "дрмају владу" и питала га да ли има информације о Љајићу.

         Стефановић је данас изјавио да МУП не располаже информацијама да је Љајић део неке криминалне групе. "Лично ја у то не бих могао да поверујем", рекао је министар у Скупштину током расправе о законима из области унутрашњих послова.

         За "Политику" о четвртка Љајић је казао да га је погодила реакција председнице Скупштине Маје Гојковић, која је, како је навео, више опомињала посланике његове странке, него Шешеља.

         Он је казао да то "више нема никакве везе са политиком" и да је "горе од сваког ријалитија".

         "Скоро 30 година сам у политици и овако нешто нисам доживео. При томе, треба да се браним од бесмислених оптужби, за које свако дете у Пазару зна да су наручене, неистините и монструозне. Ако ћутим, испада да немам аргументе, ако одговарам испада да се правдам и да размазујем блато које ми је неко на лице бацио", казао је Љајић.

         Зато је и тражио, како је навео, да се слободно објави све што о њему имају полиција, БИА и ЦИА "и све службе света".

         "Ја друге одбране немам. Ако буду нашли да сам икада и јабуку или лопту украо, рећи ћу да је Шешељ у праву и подносим оставку", рекао је Љајић.

         Пошто зна да се ништа такво неће наћи, Љајић каже да ће и у том случају добро размислити о следећим корацима, јер му "не пада на памет да допусти да његова деца читају да им је отац нарко-дилер".

         "Питање части је важније од учешћа у оваквом раијалитију", казао је Љајић и казао да је то напад на част, образ и поштење.
        
         "Од тог напада немате одбрану. Да је он мене политички напада, рекао би било шта: да сам глуп, ружан, незналица, овакав и онакав, не бих се ни обазирао. Овако, он удара на елементарно људско достојанство", казао је Љајић.

         За "Политику" је Љајић казао и да је у понедељак министар просвете Младен Шарчевић донео одлуку да за директора Основне школе у Пријепољу постави "Зукорлићевог кандидата који је на гласању Школског одбора изгубио са седам према један" и да, када се и то има у виду, онда је јасно да све заједно није само "инцидент".

         Лидер Странке правде и помирења Муамер "Зукорлић са свом подршком коју је имао одавде није успео да поправи свој рејтинг и зато је одлучио да на самом крају активира и свој последњи адут и најбољег друга Шешеља. Међутим, овај очајнички потез толико је иритирао људе у Санџаку, да ће се Зукорлић борити за изборни цензус", казао је Љајић.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари