Суд: Бранко Лазаревић није одавао податке Шарићевом клану

СПЕЦИЈАЛНИ СУД ОСЛОБОДИО И БОРИСА ГАРУ, РАДОВАНА ШТРПЦА И РОДОЉУБА РАДУЛОВИЋА

* Судија Данко ЛАУШЕВИЋ: Сведок Миле Јерковић није имао непосредна сазнања да је Лазаревић одавао податке Шарићевој групи, већ се позивао на разговор са Штрпцем

_________________________________________________________________________________

          СУДСКО веће Специјалног суда у Београду ослободило је данас Бранка Лазаревића, некадашњег шефа кабинета министра полиције Ивице Дачића, оптужбе да је податке о прислушкивању и праћењу достављао криминалној групи Дарка Шарића.

          Оптужбе су ослобођени и некадашњи начелник за специјалне истражне методе у Управи криминалистичке полиције МУП-а Борис Гара, адвокат Радован Штрбац и Родољуб Радуловић познат у медијима као Миша банана.

          Образлажући пресуду, председавајући већа судија Данко Лаушевић рекао је да тужилаштво није доказалао да су окривљени починили кривична дела за које се терете и додао да се у наводима тужилаштва уочава контрадикторност.

          Није могуће, како тужилаштво тврди, да су Штрбац и Радуловић подстрекавали Лазаревића на одавање службене тајне, ако су сви они чланови организоване криминалне групе.

          Лаушевић је рекао да нема доказа да је Лазаревић одавао службене податке о прислушкивању и праћењу нити да је члан криминалне групе.

          Према речима Лаушевића, сведок Миле Јерковић није имао непосредна сазнања да је Лазаревић одавао такве податке Шарићевој групи, већ се позивао на разговор са Штрпцем.

          "Ни тај исказ, ни одбрана Штрбца, нису поткрепљени доказима па их није било могуће проверити", рекао је Лаушевић.

          Он је подсетио и да је Апелациони суд издвојио снимке разговора Лазаревића са другим окривљенима и додао да нема другог доказа о њиховој садржини.

          Говорећи о Борису Гари, он је навео да су тужиочеви наводи паушални.

          "Нема доказа да су његове радње довеле до штете за службу, што би било кривично дело, већ могу да представљају повреду радне обавезе", рекао је судија.

          Тужилаштво је затражило додатни рок за подношење жалбе.

          Заменик тужиоца који заступа оптужницу у овом предмету Саша Иванић затражио је да се рок за жалбу продужи. Адвокат Владан Зечар, бранилац Лазаревића, рекао је да је пресуда законита и праведна.

          "Ипак нисам нарочито задовољан јер је поступак вођен против невиног човека", рекао је Зечар, док Лазаревић није давао изјаве новинарима.

          У другом поступку Штрбцу се суди да је, као адвокат, за Шарића куповао фирме и тако прао новац од продаје дроге.

          Специјални суд је недавно Радуловића, који је у бекству, осудио да је својим бродовима дрогу за Шарића пребацивао из Јужне Америке у Европу.

          Специјални суд недавно је Дарка Шарића првостепено осудио за шверц више од 5,5 тона кокаина у поступку којим је био обухваћен и Радуловић.

           (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари