Тадић: Нису ме питали о тврдњама да је истрагу заташкао покојни Мараш

КАО ГРАЂАНИН САСЛУШАН ПОВОДОМ СМРТИ ДВОЈИЦЕ ГАРДИСТА У ТОПЧИДЕРУ 5. ОКТОБРА 2004.

* Црногорски портал borba.me објавио да је некадашњи шеф службе Државне безбедности Црне Горе Вукашин Мараш стопирао истрагу о страдању гардиста Дражена Јаковљевића и Драгана Миловановића. Он је у време погибије гардиста био заменик министра одбране СЦГ

__________________________________________________________________________________________

         БИВШИ председник Србије Борис Тадић саслушан је као грађанин пред тужиоцем у Служби за борбу против организованог криминала у преткривичном поступку за убиство гардиста у Топчидеру.

         Гардисти Дражен Јаковљевић и Драган Миловановић убијени су у касарни у Топчидеру 5. октобра 2004. године.

         Тадић је за лист Политика рекао да му нису постављана питања у вези са сазнањима објављеним у неким медијима последњих дана, у којима се помиње да је истрагу наводно заташкао покојни шеф црногорске Државне безбедности Вукашин Мараш.

         "Нико ме није питао за Вукашина Мараша као ни за било какве наводе који су објављивани у режимским таблоидима претходних дана. То је очигледан доказ да су та нова сазнања релевантна само за медијске истраге, а не за стварне истраге надлежних институција поводом трагичне смрти двојице гардиста", рекао је Тадић.

         Тадић је рекао и да никада раније није чуо да је Мараш на било који начин био умешан у тај случај и да остаје нејасно и како је Мараш могао имати надлежности да прекида истраге с обзиром на функције које је обављао тада.

         Мараш, који је у време погибије гардиста био заменик министра одбране СЦГ, више није жив, па се његово име не налази у списима који су недавно формирани у овом предмету.

         Црногорски портал borba.me објавио је у среду да је некадашњи шеф службе Државне безбедности Црне Горе Вукашин Мараш стопирао истрагу о страдању гардиста.

         Према тврдњама портала, бивши официр Војске Србије и Црне Горе, који сада живи у Москви, дао је недавно исказ у тужилаштву тврдећи да су двојица гардиста убијени због тоне и по кокаина који је био сакривен у касарни на Топчидеру.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари