Трифуновић: Чанак се спрема да на камиону са окупационом војском уђе у Нови Сад

НА ПРОТЕСТУ У НОВОМ САДУ: „КАД ИХ СРУШИМО, СЛЕДЕ ЛУСТРАЦИЈА, КАСТРАЦИЈА И ПОРЕКЛО ИМОВИНЕ“

* Сергеј ТРИФУНОВИЋ казао окупљенима и да се ових дана прича о отцепљену Војводине и рекао да је за "спроводиоца" тог плана одабран лидер ЛСВ Ненад Чанак о којем је изговорио низ тешких увреда. Поручио је Новосађанима да то не смеју да дозволе, јер је Нови Сад српска Атина и град у којем у миру и толеранцији живи велики број нација

* Након погрдних речи које је Трифуновнић упутио Чанку, присталице ЛСВ и Војвођанске партије, који су као и сваког претходног пута били на протесту и носили заставе Војводине, демонстративно су напустили скуп

_________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић изјавио је вечерас на протесту "Један од пет милиона" у Новом Саду да је председник Србије Александар Вучић "змај од папира" и да грађани треба да постану свесни да он може да "падне" за 48 сати, уколико их довољно издаје на улице.

         "Александар Вучић нема систем, он је змај од папира, он нема полицију, нема војску, има можда једино приватну. У 48 сати он може да падне, само треба да будемо свесни са ким имамо посла", рекао је Трифуновић.

         Он је казао да је за то да гласање на изборима буде обавезно, јер данас 25 одсто Вучићевих гласача држи целу Србију у шаци.

         "Ми смо зато криви и треба да учимо од Румуна који масовно излазе на улице и показују шта је то грађанска свест", рекао је Трифуновић.

         Он је додао да се мора вратити снага институцијама, па ће онда бити све једно да ли ће на власти у Србији бити "мики, паја и шиља" јер ће све функционисати.

         "Ови су убили достојанство сваког човека, ова криминална структура је уништила систем, ми имамо министра здравља који се свађа са болесном девојчицом, то нема нигде на свету", рекао је Трифуновић.

         Он је казао да је ушао у политику како би привукао оних 45 одсто грађана који спавају.

         "А када их срушимо са власти следе и лустрација и кастрација и испитивање порекла имовине", додао је он.

         Трифуновић је казао и да се "ових дана прича" о отцепљену Војводине и рекао да је за "спроводиоца" тог плана одабран лидер ЛСВ Ненад Чанак о којем је изговорио низ тешких увреда.

         Према његовим речима, предвиђено је да Чанак "на камиону са окупационом војском" уђе у Нови Сад и поручио Новосађанима да то не смеју да дозволе, јер је Нови Сад "српска Атина" и град у којем у миру и толеранцији живи велики број нација.

         Он је Чанка, лидера СДПС Расима Љајића и лидера ЛДП Чедомира Јовановића назвао лажним опозиционарима који су већи проблем него што је то Александар Вучић.

         Након погрдних речи које је упутио Чанку, присталице ЛСВ и Војвођанске партије, који су као и сваког претходног пута били на протесту и носили заставе Војводине, демонстративно су напустили скуп.

         Студент правног факултета Никола Сибинчић, који је представљен као вишетруки победник у беседништву, рекао је да је Вучићева власт завила науку у Србији у црно и уместо науке понудила кич, ријалите и лажне семзационалистичке вести.

         "Ми смо једина држава у којој се четири милиона евра улаже у изградњу нове болнице, а два милиона у изградњу певајуће фонтане", казао је Сибиничић.

         Он је додао да за недела актуелног режима не постоји оправдање.

         "Судиће им историја, а драги грађани историју пишемо - ми", казао је он.

         Након одржаних говора, више хиљада грађана кренуло је у протестну шетњу централним градским улицама.

         Њима се прикључило више стотина студената који су дошли из кампуса Новосадског универзитета.

         Демонстранти узвикују "Бандо, напредна!", "Вучићу одлази!", "Оставке!".

         Окупљени носе заставе Србије и Војводине као и транспаренте на којима пише "Ја волим Војводину", "Војводина, моја домовина", "Косово је срце Србије", "Ако продате Косово продали сте и Војводину", "Војско, полицијо, зауставите издају, браните Устав, станите уз народ!".

         Скуп је обезбеђивала саобраћајна полиција.

          (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари