Трифуновић: Зар заиста мислите да у тој мери нисам нормалан да бих србовао у Војводини?

ПРЕДСЕДНИК ПСГ УПУТИО ОТВОРЕНО ПИСМО ГРАЂАНИМА ВОЈВОДИНЕ

* „Политичке фукаре и лицемери које сам јавно аутовао прошлог петка покушавају да се заштите потурајући вас, грађане Војводине, као штит, трудећи се да докажу како ја нисам дискредитовао њих, већ вас

* „Па господо Лигаши, било би часније да сте напустили коалиције са СНС-ом, него што сте напустили грађане који протестују. Да ли постоји један поштен гласач ЛСВ који је своје бирачко право употребио да би се (председник ЛСВ) Ненад Чанак ушемио за власт са СНС? Е, то је прави скандал и то је права издаја

__________________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић упутио је данас отворено писмо грађанима Војводине у којем је навео да је хистерија која је створена око његовог обраћања на протесту "Један од пет милиона", 1. марта у Новом Саду последица жеље "политичара да грађане искористе као штит".

          "Политичке фукаре и лицемери које сам јавно аутовао прошлог петка покушавају да се заштите потурајући вас, грађане Војводине, као штит, трудећи се да докажу како ја нисам дискредитовао њих, већ вас", написао је Трифуновић у писму.

          Трифуновић је у писму навео да је свестан да начин на који се обратио у Новом Саду "можда не одговара у потпуности специфичном сензибилитету Војвођана".

          "Ја морам много да учим и зато се окружујем паметнијим људима од себе. Неки од тих паметнијих људи долазе из Војводине и од њих сам научио да је данашња аутономија Војводине углавном фиктивна, јер људи не могу да располажу новцем на начин на који би то требало да буде, већ служе као проточни бојлер", оценио је Трифуновић.

          Он је додао да је од Војвођана научио да централизам "разбија сеоска домаћинства, да таксе за одводњавање расту, а субвенције пољопривредницима драматично опадају, да се земља даје на коришћење Арапима, Тенису".

          "Драги моји Војвођани, ја нисам претња аутономији Војводине. Претња су они људи који су узурпирали идеју аутономије Војводине, који су учествовали у свим властима, рачунајући и ову данас, а да притом нису урадили ништа, апсолутно ништа за оно на чему су добијали гласове", оценио је Трифуновић.

          Он је грађанима Војводине поставио питање да ли је већа провокација његов говор у Новом Саду или присуство функционера Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ), који су према његовим речима "изашли на протест против режима у граду у коме су у коалицији са Српском напредном странком (СНС).

          "Па господо Лигаши, било би часније да сте напустили коалиције са СНС-ом, него што сте напустили грађане који протестују. Да ли постоји један поштен гласач ЛСВ који је своје бирачко право употребио да би се (председник ЛСВ) Ненад Чанак ушемио за власт са СНС? Е, то је прави скандал и то је права издаја", додао је Трифуновић.

          Он је запитао грађане да ли заиста мисле да "у тој мери није нормалан да би дозволио себи да 'србује' у Војводини".

          "У Војводини чије највеће богатство је суживот припадника 27 нација? И не желим да дозволим да такав спин прође без мог одговора. Мој одговор је следећи. Да ли је за посебност и мултикултуралност Војводине већа претња необуздани говор једног глумца или то што они који се декларативно залажу за аутономију Војводине због мало власти седе са људима који су политички синови странке која је на митингу у Хртковицима јавно читала списак хрватских породица које треба протерати?", запитао је Трифуновић.

          Додао је да Сергеј Трифуновић никада неће представљати опасност за аутономију Војводине, већ ће то бити они "који је компромитиују и злоупотребљавају као (контрацептивно) средство у политичкој проституцији".

          Трифуновић је на протесту 1. марта у Новом Саду оптужио Чанка да планира отцепљење Војводине и на његов рачун изнео више увреда као што су "дебело крме" и "смрдљиво подло ђубре".

          (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари