У Београду Давида и Џенана подржала и координаторка Жена у црном Сташа Зајовић

СКУП СОЛИДАРНОСТИ „СРЦЕ ЗА ДАВИДА“ КОД БЕОГРАДСКОГ ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА

         ВИШЕ стотина људи окупило се данас испред Филозофског факултета у Београду на скупу солидарности "Срце за Давида" поводом хапшења оца и мајке Давида Драгичевића коју је организовала иницијатива "Не да(ви)мо Београд".

         На платоу испред факултета постављене су свеће у облику срца у чијем центру је стајао плишани медвед, а грађани су раширили велики транспарент на којем је писало "Правда за Давида и Џенана".

         Представник Иницијативе "Не да(ви)мо Београд" Добрица Веселиновић изјавио је да је скуп организован као подршка грађанима са простора бивше Југославије која се, како је рекао, претворила у "мноштво малих окупираних и заробљених држава".

         "Ми желимо да солидарношћу укажемо поштовање за напоре којима су симултано поводом трагичних дешавања у Сарајеву и Бањалуци грађани покушали да поврате моћ и поверење у институције. Ми мислимо да је мир и људски живот врховна вредност коју без обзира на све морамо поштовати и чувати", рекао је Веселиновић.

         Он је додао да нико, без обзира чији је син, нема већу вредност од некога другог, те да само уједињени грађани и грађанке могу повратити државе, а да је та акција један од корака ка томе.

         "Хапшења у Бањалуци су показала да власт не преза ни од чега и да је то последица једне заробљене државе која служи интересима политичких елита а не грађанима. Оно што смо видели је јако велика полицијска бруталност, али смо исто тако видели и јако велики отпор и достојанство грађана. Ми им данас поручујемо да истрају у тој борби", оценио је Веселиновић.

         Он је подсетио да су чланови те иницијативе синоћ испред представништва Републике Српске у Београду исписали слоган "Правда за Давида".

         Међу окупљенима су били представници Покрета слободних грађана и Блока 381, а једну од свећа запалила је координаторка Жена у црном Сташа Зајовић.

          (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари