Вук Чеди: Потребно ти је лечење јер говориш потпуно неконтролисано и беспризорно лажеш

ЈОВАНОВИЋ: УРЕЂУЈЕШ ТАБЛОИДЕ И ИСТРЕСАШ КОФУ ФЕКАЛИЈА НА ПРЕДСЕДНИКА ЛДП

* Вук ЈЕРЕМИЋ: Протести су ушли у пресудну фазу у којој им је потребно дати нову снагу јер представљају питање опстанка. Садашња генерација, ако не буду успешни, неће успети да изгради нормално и европско друштво

* Чедомир ЈОВАНОВИЋ: Не учествујем у протестима јер ми се не свиђа оно што тамо видим и не желим да водим политику на улици, али браним право људи да протестују. Не подржавам бојкот ни парламента јер га бојкотују они који нису у парламенту

_______________________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је да би на протестима који се шире Србијом требало поједноставити захтеве и дати конкретан рок властима да их испуни, а да се, ако то не учини до одређеног рока, људи из целе земље окупе испред зграде Председништва Србије, одакле су "сви проблеми и почели".

          "Са председником Србије и СНС-а Александром Вучићем може да се разговара само о једном питању – о условима за фер изборе. Не би смело да буде одустајања од протеста и договора са Вучићем. Нема изласка на изборе под оваквим условима", рекао је Јеремић телевизији Н1 у дуелу са председником Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомиром Јовановићем.

          Јеремић је истакао да су протести ушли у пресудну фазу у којој им је потребно дати нову снагу и да представљају "питање опстанка", јер садашња генерација, ако не буду успешни, неће успети да изгради нормално и европско друштво.

          Поводом преговора о евентуалном уједињењу више партија у Демократску странку, Јеремић рекао да није био укључен у те разговоре, јер Народна странка није настала цепањем из ДС којој је пожелео успех.

          Додао је да се од почетка залагао за обједињавање опозиционог фронта јер је то битан предуслов за отпор Вучићевом режиму.

          Јеремић је оценио да Јовановић и Вучић имају исте ставове о решавању косовског питања, али да је Јовановић "поштенији", јер се отворено залаже за признавање Косова, док Вучић о томе тајно преговара са председником самопроглашеног Косова Хашимом Тачијем.

          Чедомир Јовановић је рекао да 20 година "говори истину" о Косову због које је изложен линчу и да уопште не води рачуна "ни о Вучићу, ни о Јеремићу".

          "Требало би отворити очи и проћи тест реалности. Ја Косово не признајем, нисам га ја изгубио. Моја политика је израз моје бриге за друштво и народ. Желео бих да свако ко се у Србији бави политиком има снаге да уради оно што сам ја урадио давно – да помогне ово друштво, а не да га гура у ровове. У овој земљи живи четворо моје деце и хоћу да они остану овде", рекао је Јовановић.

          Јовановић је, поводом евентуалног расписивања ванредних избора, рекао да ЛДП од власти тражи разговоре у парламенту.

          "Избори у Србији никада нису били договор са људима око онога што ова земља мора да уради, него је било пљување оног другог, а по правилу сам тај други био ја, а ја то никада нисам радио", рекао је Јовановић.

          Јовановић је навео да ће ЛДП изаћи на изборе под условом да постоји нормална политичка атмосфера у Србији, а то је она у којој ће "бити коначно допуштено да се после 20 година разговара о ономе што он говори, мисли и ради, јер време није згазило ни секунд његове политике".

          Председник ЛДП-а је рекао је да не учествује у протестима јер му се не свиђа оно што тамо види и не жели да води политику на улици, али да брани право људи да протестују.

          Он је казао да не подржава бојкот парламента, јер га "бојкотују они који нису у парламенту".

          Значајан део дуела протекао је у повишеном тону, а Јовановић је између осталог, Јеремића оптужио да "уређује таблоиде и истреса кофу фекалија" на председника ЛДП-а, док је Јеремић узвратио да је Јовановићу "потребно лечење јер говори потпуно неконтролисано и беспризорно лаже".

          (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари