Жандармерија раздвојила присталице СНС и Двери пред Скупштином Србије

ЈЕДНИ УЗВИКИВАЛИ „АЦО, СРБИНЕ“, А ДРУГИ – „БОШКО, СРБИНЕ“

        ПРЕД Скупштину Србије стигли су и припадници Жандармерије, који су се око 18.35 сати распоредили тако да раздвајају присталице Српске напредне странке и покрета Двери, који испред парламента дају подршку шефу посланичке групе СНС Александру Мартиновићу и посланици те странке Сандри Божић, односно председнику покрета Двери Бошку Обрадовићу, који су од јуче у штрајку.

        Између те две групе је неколико метара празног простора у којем су искључиво припадници Жандармерије.

        Симпатизери СНС узвикују „Ацо Србине”, „Бошко фашисто” и „Ђиласе лопове”, а ту је и мањи број окупљених који пружају подршку председнику Двери Бошку Обрадовићу, који узвикују „Бошко Србине”.

        Саобраћај на булевару испред скупштине је заустављен.

        Поред Мартиновића и Сандре Божић испред парламента су били и посланици СНС-а Верољуб Арсић, Игор Бечић, Владимир Орлић, Владимир Ђукановић, Александар Марковић и социјалиста Ђорђе Милићевић.

        На степеништу, преко пута напредњака, и даље је Бошко Обрадовић, данас поподне у друштву страначке колегинице Марије Јањушевић.

        Обрадовић од јуче штрајкује глађу, а своју одлуку о штрајку најпре је образложио као подршку посланику Миладину Шеварлићу, који је на тај начин протестовао због политике власти према питању КиМ, а касније - захтевом да се одложе избори, заказани за 21. јуни.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари