Зеленовић: У амбасаду Немачке сам ишао да разговарам и о жалосном стању демократије у Србији

ТВРДИ ДА ЈЕ ОБЈАВЉИВАЊЕ ФОТОСА О ОДЛАСКУ У ТУ АМБАСАДУ ДОКАЗ ДА ГА ВЛАСТ ПРАТИ

* Небојша Зеленовић председнику Србије: „Злоупотреба служби безбедности и државних институција у борби против политичких противника веома је опасна јер је и тешко кривично дело и угрожава и темеље демократског поретка и уводи земљу у опасну кризу и сукобе несагледивих размера. Бићете лично одговорни ако из страха од губитка власти изазовете несрећу у Србији“

* ФАКТИ: Зна Зеленовић са киме треба разговарати о демократији у Србији. Немци су проверени пријатељи Србије и њене демократије. Историјски проверено. У оба светска рата нису пропуштали прилику да нам помогну!

______________________________________________________________

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Савеза за Србију, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић оценио је да су фотографије на порталу "Ембарго", које приказују његов одлазак на састанак у амбасаду Немачке, директан доказ да је незаконито праћен и прислушкиван по налогу режима.

         Зеленовић је у саопштењу оценио да је портал на којем су објављене фотографије "средство режимске пропаганде под директном контролом председника Србије Александра Вучића".

         Он је председнику Србије поставио питање у чему је проблем ако је у амбасади Немачке имао састанак, и да ли немачка канцеларка Ангела Меркел више није Вучићев пријатељ, како се до недавно "самохвалио"?

         "Ви сте годинама уназад обмањивали јавност да ће немачка компанија 'Тенис' уложити милијарде евра у узгој свиња у Србији којима ћемо хранити пола света. Ви сте обмањивали јавност да ће немачки 'Мерцедес' производити аутобусе прво у 'ФАП-у' у Прибоју, а касније сте ничим изазвано придодали и београдски 'Икарбус', навео је Зеленовић.

         Он је у отвореном писму Вучићу поручио да је до пре неколико недеља обмањивао јавност да немачки „Фолксваген“ само што није дошао у Србију и да ће Србија постати један од највећих произвођача аутомобила у Европи.

         "На састанак са немачким партнерима отишао сам да разговарам, између осталог, и о жалосном стању демократије у Србији. Да ли сте и тај разговор снимали и фотографисали, господине председниче?", упитао је Зеленовић.

         Градоначелник Шапца у јавном обраћању Вучићу је поручио да је његов "политички отац" Војислав Шешељ јавно потврдио да је још као опозиционар нелегалном опремом прислушкивао бившег председника државе Бориса Тадића, па чак и сопствене сараднике, што је незабележено било где у свету и озбиљно кривично дело.

         "Још једном Вам указујем да је злоупотреба служби безбедности и државних институција у борби против политичких противника веома опасна јер не само да је тешко кривично дело, већ угрожава и темеље демократског поретка и уводи земљу у опасну кризу и сукобе несагледивих размера. Бићете лично одговорни ако из страха од губитка власти изазовете несрећу у Србији", поручио је Зеленовић председнику Србије.

         Зеленовић је оценио да се од септембра 2018. године прати и прислушкује сваки разговор, састанак, кретање представника дела опозиције и да је њихова безбедност угрожена.

         Додао је да режим потпуно разоткрива своју праву природу и показује да влада најмрачнијим методама полицијске државе у којој је свако ко другачије мисли њихов непријатељ и легитимна мета.

         Зеленовић је навео да су фотографије његовог одласка у амбасаду Немачке сликане с велике висине и објављене на "Ембаргу" уз "крајње непримерене коментаре који штете односима две државе".

         "Ово представља јасан и недвосмислен доказ да сам незаконито праћен и прислушкиван од режима, као и да су у потпуности истинити наводи лидера Савеза за Србију да се налазимо под константним надзором служби безбедности", рекао је Зеленовић у саопштењу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари