Зукорлић тврди да он и његови не мрзе Србију, а да им је Босна - матица

ПОЗВАО МУСЛИМАНЕ РАШКЕ ОБЛАСТИ ДА СХВАТЕ ДА НЕ СМЕЈУ ЈЕДНИ ДРУГИМА БИТИ ДУШМАНИ

         МУАМЕР Зукорлић, носилац листе "Матица бошњачка" на предстојећим изборима за Бошњачко национално национално вијеће (БНВ), позвао је у Новом Пазару Бошњаке да закопају "душманске секире и спусте душманске заставе" и "покажу доброту и несебичност према комшијама из других странака и листа".

         Он је на завршном предизборном скупу своје листе, на Градском тргу рекао да све увредљиве речи треба да утихну, јер је то верска, национална и морална обавеза свих Бошњака.

         "Покажимо у наредним данима доброту и несебичност према комшијама из других странака и листа, за које некада мислимо да су душманске. Не нису, не постоје душмански Бошњаци, само конкуретни и противници. Ми једни другима не можемо бити душмани никада, па макар то тако изгледало, рекао је Зукорлић који је председник Странке правде и помирења (СПП) и посланик у Скупштини Србије.

         Он је истакао да је Санџаку потребно да више не буде свађе, а да једина подела буде на добре и лоше људе.

         "Треба нам Санџак са националним бошњачким јединством, где се нећемо делити на чаршијске и сељаке, јер смо ми сви једно браћа, од једног човека и једне жене створени, нема разлике међу нама. Они који нас деле по овој или оној основи су најлошији део нашег народа, они морају у зачеље колоне", рекао је Зукорлић.

         "Победом наше листе, Србија и Босна ће добити правог и искреног посредника који не мрзи државу у којој живи, а који је свестан своје матице. Убедићемо српску елиту да стави тачку на деструкцију Босне, да схвате да је у интересу Србије чврста, јака и целовита Босна. Ми се не бојимо да седимо ни са ким, видели сте да културно и без псовки разговарамо у Београду и са националистима и са осуђеним ратним злочинцима. У разговору са њима ја представљам вас и себе и оно што носим у грудима својим, а то су наше бошњачке вредности", рекао је Зукорлић.
 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари