Николић признао да поводом КиМ крши Устав у нади да ће му то „грађани одобрити“

ОВО СРБИЈА МОРА ДА ЗНА: ПРИЗНАЊА И ОТКРИЋА

ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ ЕГИПАТСКОМ ЛИСТУ „АЛ АХРАМ“

 • Ми, по Уставу, не бисмо смели да препознајемо Косово као некакву специфичну територију изван аутономије, али смо у Резолуцији предвидели, рачунајући да ће нам грађани то одобрити кроз промене Устава, зато што су наши грађани спремни да се тај проблем једном коначно реши, објаснио је Томислав Николић
 • Том Резолуцијом ми препознајемо Косово и Метохију као специфичну територију, признајемо да имају председника, Владу, Устав, полицију, имаће ускоро и војску, али да на тој територији живи и српска заједница, додао је Николић
 • Власт у Београду је за српску заједницу - нагласио је - предвидела извесну аутономију у оквиру таквог Косова, која подразумева да они имају своју полицију у саставу косовске полиције, своје судство у првом степену у саставу правосуђа Косова и своје изабране органе у саставу органа Косова
 • ФАКТИ: А неки Чеси би да своме одлазећем председнику Вацлаву Клаусу суде за велеиздају!

        ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић дао је интервју утицајном каирском дневном лист „Ал Ахрам“ у којем је нагласио да му је Египат у срцу, али и признао - да се, заједно са Владом Ивице Дачића и Александра Вучића, упустио у кршење Устава на којем се заклео. А све у нади: да ће му то грађани Србије ретроактивно - кроз уставне промене - одобрити и опростити.

       На овај начин је истовремено признао: да државни врх који чине он Дачић и Вучић има намеру не само да мења Устав Србије, него и да у њему КиМ, у најмању руку, дефинише знатно друкчије. Другим речима: да има намеру да Устав прилагоди својој платформи и скупштинској резолуцији за Ким којима су и он и владајућа већина Устав прекршили!

       Али, читајте и просудите сами.

       „Ја немам шта да тражим од Египта и било које друге државе у свету. Ја могу само да замолим да уважавају разлоге, доказе које Србија износи и који су потпуно на страни Србије“, рекао је Николић Ал Ахраму.

       Па наставио: „Египат је у мом срцу. Када, као дете, стекнете пријатељство, оно остаје заувек. Мене је моја држава, као дете, увела у пријатељство са Египтом и ја то никада нећу да променим“.

       Међутим, указао је да би са „тугом морао да размишља о томе ако би Египат признао независност Косова и Метохије“, али је напоменуо да свако води своју државу и свој народ.

       Постоје наговештаји да би још неке исламске државе могле да признају независност Косова, не зато што је то по међународном праву исправан потез, истакао је Николић, већ зато што су притиснуте од великих сила.

       Признао је да је Скупштина Србије, на његов предлог, изгласала резолуцију која Косово и Метохију - како је формулисао - препознаје као специфичну територију и којом потпуно може да се реши актуелна ситуација.

       „Ми, по Уставу, не бисмо смели да препознајемо Косово као некакву специфичну територију изван аутономије, али смо у Резолуцији предвидели, рачунајући да ће нам грађани то одобрити кроз промене Устава, зато што су наши грађани спремни да се тај проблем једном коначно реши“, објаснио је Николић.

       Том Резолуцијом ми препознајемо Косово и Метохију као специфичну територију, признајемо да имају председника, Владу, Устав, полицију, имаће ускоро и војску, али да на тој територији живи и српска заједница, додао је Николић.

       Како је прецизирао, власт у Београду је за српску заједницу предвидела извесну аутономију у оквиру таквог Косова, која подразумева да они имају своју полицију у саставу косовске полиције, своје судство у првом степену у саставу правосуђа Косова и своје изабране органе у саставу органа Косова.

       Албанци, међутим, неће да разговарају о томе, указао је Николић, јер и даље имају подршку западне међународне заједнице да не дају ништа.

       Николић је поновио да Србија никада неће признати независност Косова и Метохије, напомињући да би то било против међународног права и Повеље УН.

       „Ми позивамо сваког ко у некој држави о томе одлучује, да помисли како би реаговао да је у питању његова држава“, нагласио је Николић.

       „Оно што би учинио свом народу, својој држави, нека учини и Србији. Али, да смо спремни да то коначно решимо, спремни смо“, поручио је Николић.

       Он је поновио да премијер Ивица Дачић није нудио столицу Косову у УН, али сматра да није требало ни да је помиње, јер је то за Србију неприхватљиво.

       „Не постоји начин на који би Косово могло да буде препознато од Србије као независна држава. А ви знате да имамо много пријатеља у свету чија одлука зависи од тога како се Србија понаша према том проблему“, нагласио је председник Николић.

       Говорећи о евроинтеграцијама Србије, Николић је подсетио да су 22 земље од 27 земаља чланица ЕУ признале независност Косова, али да је висока представница ЕУ Кетрин Ештон рекла да неће тражити од Србије да призна независност Косова.

       „Они схватају да на то немају право. Унија има 27 чланица, 22 су признале независност, пет није“, прецизирао је Николић и констатовао да, „ако тих пет могу да буду чланице, онда могу и нове чланице које нису препознале независност Косова да постану“.

       „Када би они искључили ових пет држава које нису признале независност, онда би могли и нама да кажу: 'Не можемо да вас примимо зато што не признајете независност'„, оценио је Николић.

       Према његовом објашњењу, „ако можете да се возите у возу да немате карту, онда у тај воз можете и да уђете без карте“.

       Европска унија каже да нема више промена граница држава, подсетио је Николић, уз констатацију да то онда не би требало да се уради ни Србији.

       Говорећи о односима са другим држава, Николић је оценио да је жалосно што је, после промене власти 2000. године, Србија заборавила своја стара и велика пријатељства, па је чак и сам Покрет несврстаних, наводно, постао терет који је ометао да иде у европске интеграције.

       „Узалуд смо ми говорили онима који су тада били на власти да је то, у ствари, један од главних ослонаца Србије“, рекао је Николић, напомињући да се прошлогодишњим изборима политика Србије умногоме променила.

       „Никада нисам био комуниста и много сам замерао Титу на начину како је водио унутрашњу политику, али сам у једној својој председничкој кампањи рекао да бих волео да спољну политику водим као Тито. И, ево, већ скоро годину дана ја се трудим да Србија тако води своју спољну политику“, истакао је Николић.

       Он је прецизирао да је Србија у „исконским везама“ са Русијом, да је посвећена чланству у ЕУ, али да подједнако третира и Трећи свет, који боље разуме став Србије према суверенитету него неке друге државе.

       Николић је објаснио да Србија није велика сила да би односе са арапским светом заснивала искључиво на нафти и нагласио да Београд своје односе заснива на пријатељству.

       Он је оценио да је некадашња Југославија, од Словеније до Македоније, имала све што јој треба.

       „Да бисмо и данас поново изводили грађевинске радове као некад у вашем свету, да бисмо поново продавали производе које смо у вашем свету продавали, мораћемо да саставимо индустрије свих бивших југословенских република“, нагласио је Николић.

       Он је за себе рекао да је патриота који много воли своју земљу и свој народ, али да никога у свету не мрзи и закључио да зна да свако воли своју земљу и свој народ, па да ту нема шта коме да замери.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Budjavi's picture
Budjavi (није потврђен) 16:31 04.03.2013.

 • +52
Voting is closed.

Narod ti to nikada neće oprostiti. BAGRO IZDAJNIČKA!

Д А Р И Н А's picture
Д А Р И Н А (није потврђен) 16:59 04.03.2013.

 • +50
Voting is closed.

Што каже она народна изрека "ил је луд ил му ноге смреде".....овај се усмрдио од фолова. Неће ти народ опростити, него ће те о бандеру обесити.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 17:58 04.03.2013.

 • +38
Voting is closed.

Zamislite kojeg predsednika i mulca imamo mi Srboni.
Da stomak zabole coveka od muku.
Koji seljacina i jedan teski propalitet od coveka.

Djokica's picture
Djokica (није потврђен) 18:19 04.03.2013.

 • +39
Voting is closed.

Dao Bog da Nikolić dugo poživi da bi sledeća, nadam se, prosrpski orijentisana vlast moga da mu sudi za veleizdaju.

Др Василије's picture
Др Василије 23:03 04.03.2013.

 • +38
Voting is closed.

Имамо "чича Дражу" за поштовање и сећање а сада смо НИЧИМ ИЗАЗВАНИМ добили и "ЧИЧА ТОМУ" , да али не оног из књиге "Чича Томина колиба" већ ДОМАЋЕГ и не позитивца већ ЦРНОГ ИЗДАЈНИКА :
"“„Ми, по Уставу, не бисмо смели да препознајемо Косово као некакву специфичну територију изван аутономије, али смо у Резолуцији предвидели, рачунајући да ће нам грађани то одобрити кроз промене Устава, зато што су наши грађани спремни да се тај проблем једном коначно реши„, објаснио је Николић.
„Том Резолуцијом ми препознајемо Косово и Метохију као специфичну територију, признајемо да имају председника, Владу, Устав, полицију, имаће ускоро и војску, али да на тој територији живи и српска заједница„, додао је Николић.”
Овом изјавом Николић РУШИ УСТАВНО-ПРАВНИ ПОРЕДАК и ДИРЕКТНО утиче на ТЕРИТОРИЈАЛНИ ИНТЕГРИТЕТ ДРЖАВЕ којој се ЗАКЛЕО НА ВЕРНОСТ ….. тја, слично и куму .
Ово је чин ИЗДАЈЕ а не “политичке далековидости” те би госп. Вучић и Миљко Радисављевић (истакнути борац против корупције и криминала) могли да ПОСЕТИ и “чича Тому” …. ал’ кад’ би се ЗЕЗАЛИ !
Па, „ЧИЧА ТОМА“ зајебава оне којима је положио ЗАКЛЕТВУ (не скупштину) већ
Н А Р О Д ! ! !"

Декан's picture
Декан (није потврђен) 23:03 04.03.2013.

 • +29
Voting is closed.

Али ти поколења неће заборавити Вујице(а сети се како га Бог није хтео).

Bajo - Net's picture
Bajo - Net (није потврђен) 23:56 04.03.2013.

 • +31
Voting is closed.

Pa pobogu ljudi, ovaj poturica ide kod muftija da se ispoveda!
Javno priznaje krivicu, najgoreg kriminalnog dela u bilo kojoj drzavi - KRSENJA USTAVA SA PREDUMISLJAJEM!

Ako ovo Srbski narod dopusti, onda bolje da spakujU decu i dobrovoljno se jave za nove "EU" gasne komore u Dahau!

ALI NECE TAKO LAKO PROCI!

Bezace izdajice sa svojom decom, negde u "EU"!

simonida simic's picture
simonida simic (није потврђен) 09:39 05.03.2013.

 • +21
Voting is closed.

Bezi Bajo-Net,,,,,

ide admin i sve brise:))))) patriote mogu biti pobrisane, samo domacim izdajnicima je zagarantovana bezbednost:((((((((

coban's picture
coban (није потврђен) 09:31 05.03.2013.

 • +28
Voting is closed.

Ja budale....
Narod ce ti za to sudite.
Daj ostavku i povuci se
dok ti nije kasno, volusino.

OKVIR's picture
OKVIR (није потврђен) 11:30 05.03.2013.

 • +27
Voting is closed.

Bagro pokvarena IZDAJNICKA, narod ce ti suditi za ovo.

Znas li ti, da i kad bi se ova "zlosrecna generacija srba" i na referendumu odrekla Kosova i Metohije - da to ne obavezuje buduce generacije SRBA. Nismo mi to stekli pa da mozemo - bagru koja nas sad vodi da castimo - da date KiM, ZAPADNIM ZLOTVORIMA, za saku dolara kojima cete da napunite svoje dzepove.
Bolje bi ti bilo da se bavis svojim izvornim grobarskim poslom, a ti KUPIO DIPLOMU da mozes da SAHRANIS SRBIJU.

Miroslav's picture
Miroslav (није потврђен) 17:03 05.03.2013.

 • +28
Voting is closed.

Kada su srpski radikali upozoravali na naprednjake i Nikolica, bilo je- oni su ljubomorni sto svi presli u naprednjake. Sta cemo sada? Ispostavilo se da su radikali bili u pravu po pitanju Nikolica? Da li su nas nekada radikali prevarili?

umoran's picture
umoran (није потврђен) 23:18 05.03.2013.

 • +19
Voting is closed.

znači lud,a bre ljudi jer neki doktor pregleda kandidate za predsednika pre nego sto mi glasamo za njih?lud,luđi i ovaj je najluđi...ako neki lekar kojim slučajem pročita moj komentar zamolio bih ga da u kratkim crtama opiše početne znake ludila da narod vise negresi kad glasa (ono cima glavom, tup blagoteleći pogled i tako to) hvala

Srbogorac's picture
Srbogorac (није потврђен) 13:19 06.03.2013.

 • +20
Voting is closed.

OVAJ DEGENERISANI VELEIZDAJNICKI LOPOV I PREVARANT JE NAVIKAO DA ZAKON NE VREDI NISTA STO SE NJIH "POVLASCENIH" TICE!

NIKO NA OVOME SVETU NE MOZE DA FLAGRANTNO I ZLONAMERNO PREKRSI USTAV I DA OCEKUJE DA CEMU TO PROCI ILI DA CEMU TO MOZDA "NAROD ODOBRITI"!
USTAV SRBIJE JE U IME NARODA, ZA NAROD SRBIJE, A IZNAD I NARODA SRBIJE!
NIKO NEMOZE DA KRSI USTAV! NIKO...IDIOTE PROKLETI!
NI NAROD...! NA TO NAS STALNO I SAMI UPOZORAVATE, KAD SE BUNIMO PROTIV VASEG MONTIRANOG ZLA!
AKO HOCETE DA VAM NAROD "NESTO ODOBRI", ONDA NA REFERNDUM ILI IZBORE, KAO SVI NORMALNI NARODI "UN"!
NAROD TE UPOZORAVA DEGENERSIANA SUMADIJSKA RAGO!
NEMOJ DA CEKAS NARODNI SUD!
JER TU CES APSOLUTNO NAJGORE PROCI, KAD..., TAD...!

Шумадинка's picture
Шумадинка (није потврђен) 16:28 06.03.2013.

 • +16
Voting is closed.

Браво

Додај коментар